23948sdkhjf

Tandhjulfabrikanter investerer millioner

Kæmpen om kunderne kræver store investeringer i nye maskiner og processer. For kunderne kræver billigere og mere nøjagtige produkter, og de danske tandhjulsproducenter smider derfor millioner af kroner i nye maskiner hvert år.

- Det har altid været investeringstungt at producere tandhjul. Der er ikke noget, der tyder på, at der ændrer sig i fremtiden, siger Rasmus Niebuhr, administrerende direktør, Niebuhr Gears.

- Investeringerne sker for at følge den teknologiske udvikling og for at holde lønomkostninger nede, så vi må investere i noget, der er mere cost-effektivt og mere automatiseret. Det er ikke bare robotter, men også maskiner og nyt værktøj.



Målemaskiner og automatisering
Senest har Hero Gears udbygget sit målerum og købt en ny stor målemaskine til tandhjul og aksler i store diameter og længder.

- Det er en helt unik maskine i vores branche, og den supplerer fint vores mindre målemaskine i forbindelse med de stigende krav, vi generelt ser alle steder fra, siger Peter Schlippe, administrerende direktør, Hero Gears.

Investeringer sker også for at sikre en bedre og mere ensartet kvalitet, mens alting skal gøres nemmere, hurtigere og mere effektivt.

- Enhedsomkostninger falder hele tiden, og som underleverandør handler det om at være konkurrencedygtig. Nogle af de ting, som vi kigger ind i, er digitalisering og automatisering af nogle af vores processer, siger Palle Martin, administrerende direktør, Randers Maskin- og Tandhjulsfabrik.

Robotter gav initiativpris
BJ-Gear modtog i efteråret 2015 DI Østjyllands Initiativpris på grund af virksomhedens satsning på automatisering og robotteknologi. Investeringer er sket i både nye bearbejdningscentre og robotter, oplyser Flemming Graversgaard, administrerende direktør, BJ-Gear.

Artiklen er en del af temaet Tandhjulsproducenter.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094