23948sdkhjf

DIRA Automatiseringsprisen 2016: Haarslev Industries nomineret for ny svejserobotløsning

Haarslev Industries blev i foråret nomineret til årets Dira Automatiseringspris for deres nyudviklede robotløsning
Ligesom de to øvrige nominerede, Welltech og Carlsberg, inviterede Haarslev Industries, som blev indstillet til prisen af DanRobotics, i foråret på rundvisning i produktionen og præsentation af den løsning, som skaffede dem nomineringen.

Den nye robotløsning, har ifølge offentliggørelsen af arrangementet på Diras hjemmeside, stort set elimineret svejsefejl, og robotløsningen giver mulighed for at svejse emnerne færdig i en arbejdsgang ved at svejse skiftevis på begge sider og i forskellige mønstre, således at skævheder og efterfølgende opretning undgås.

Reduktion i mandetimer og forøgelse af kapacitet
Ved arrangementet i maj kunne såvel Dira-medlemmer som ikke-medlemmer opleve, hvorfor Haarslev Industries blev nomineret.

Udover forbedret svejsekvalitet medfører robotløsningen simpel og billig fixtur-opstilling, bedre og mere simplificerede operatørforhold, forbedret svejsekvalitet, stor reduktion i mandetimer per produceret skive samt forøgelse af produktionskapaciet.

Glæde over celle og nominering
Begejstringen over det nye anlæg var intakt, da AutomationsFokus i sidste uge besøgte den fynske virksomhed.

- Jeg er stadig glad for denne løsning, siger Uffe Christian Lund, som er production supervisor og robotprogrammør ved Haarslev Industries til AutomationsFokus.

Han står blandt andet for programmering af robotcellen, så han ser frem til at få offentliggjort vinderen af årets pris.

Uffe Christian Lund deltager da også selv ved kåringen, som finder sted ved åbningen af Automatik 2016 i Brøndby den 13. september klokken 08.15.

Artiklen er en del af temaet Automatik 2016.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078