23948sdkhjf

Wanted: 800 robotarbejdere

Robot-klyngen i Odense gør klar til masseansættelser og lancerer derfor en fælles jobbank.
Allerede nu har robotvirksomhederne i Odense 300 ledige stillinger, og i det kommende år forventer de at få brug for yderligere 500 medarbejdere – det drejer sig om alt fra teknikere til ingeniører.

Men kendskabet til de mange spændende og erfarne odenseanske virksomheder er beskedent. Derfor lancerer klyngeorganisationen Odense Robotics nu en Odense Robotics Job Bank, hvor kandidater kan få et samlet overblik over de opslåede job, der findes blandt klyngen af virksomheder i Odense.

- Vi har spurgt virksomhederne i klyngen, hvad de oplever som den største udfordring for at følge med den efterspørgsel på automatiseringsløsninger, de oplever i disse år. Og svaret var entydigt: De mangler folk – både højtuddannede udviklingsingeniører, sælgere og faglærte teknikere. Den udfordring har vi taget op og samlet de opslåede job i den nye jobportal. Med denne form for samlet markedsføring, bliver det mere synligt, at der er et meget attraktivt jobmarked her på Fyn – og det bliver lettere for interesserede jobsøgende faktisk at finde disse jobs, fortæller Mikkel Christoffersen, forretningschef i klyngeorganisationen Odense Robotics, som er en del af Udvikling Fyn.

Ingeniørmangel kan hæmme vækst
En af de virksomheder, der søger medarbejdere lige nu, er Jorgensen Engineering, der specialiserer sig i komplette håndteringsløsninger til alle former for emballager i blandt andet fødevare- og pharmaindustrien.

- Vi oplever så stor efterspørgsel på det internationale marked i øjeblikket, at vi kan komme i en situation, hvor vi bliver nødt til at sige nej til ordrer – simpelthen fordi vi ikke kan være sikre på at kunne skaffe de folk, vi skal bruge. Derfor er det en rigtig god ide med en fælles robot-jobbank, som kan hjælpe med at synliggøre os udadtil. Og selv om mange af virksomhederne her i området søger samme type medarbejdere, er det jo i vores fælles interesse at få nye medarbejdere hertil, frem for at kæmpe om dem, vi allerede har, siger Jens Nyeng, direktør for Jorgensen Engineering, som lige nu søger fem nye medarbejdere – fire ingeniører og en tekniker.

En analyse, lavet i april for Odense Robotics viste, at de fynske virksomheder er vokset med 500 nye medarbejdere det seneste år.

Odense Robotics Job Bank lanceres i forbindelse med en jobmesse, som afholdes i København på søndag den 4. september i DJØF’s lokaler i Gothersgade. Jobmessen er arrangeret af den syddanske organisation work-live-stay, som har til formål at tiltrække og fastholde talentfulde kandidater til syddanske vækstvirksomheder.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109