23948sdkhjf

Svejsesprøjt koster kassen

Hvis du reducerer sprøjt under din svejsning, forbedrer du din effektivitet og reducerer dine omkostninger. Svejseekspert fra KJV giver tre gode råd
Kan du reducere sprøjt under din svejsning, forbedrer du din effektivitet og reducerer dine omkostninger, da du skal anvende mindre tid på rensning af svejsningen og overfladerne omkring, der kan være sat til med spildt materiale i form af svejsesprøjt.

Sprøjt forårsages af dråber af flydende metal fra lysbuen, som flyver fra svejsestedet og lander på nærliggende overflader.

Her får du tre tip til, hvordan du minimerer sprøjt under din svejsning.

Tip 1: Juster buespændingen
Hvis buespændingen ikke er korrekt indstillet, kan spændingsindstillingen øge sprøjt. Lav spændingsindstilling vil forårsage sprøjt, da tråden gentagne gange kortslutter i svejsebadet og forårsager små eksplosioner ved spidsen af tråden.

Denne kortslutning er normal for "kort lysbue MIG-svejsning", men hvis buespændingen er korrekt indstillet, kan du typisk begrænse sprøjtet til en lille mængde og undgå, at det klæber til dit emne og omgivelserne. På den anden side kan høj spænding også producere for meget sprøjt på grund af ekstrem buekraft. Her skal du ændre længden på stick-out.

Tip 2: Juster stick-out-længde
Strømstyrken på lysbuen bestemmes delvist af længden af stick-out, dels af tråddiameteren. Hvis stick-out er for lang, kan det reducere strømstyrken og kaste sprøjt ud over svejsningen, fordi det ikke trænger dybt nok ind i svejsningen.

Hvis stick-out er for kort, øges strømstyrke og der kastes materiale ud over svejsningen på grund af kraften fra buen.

Tip 3: Højhastighedselektronik
Med fremkomsten af ultra-høj hastighedselektronik - det vil sige processorer, der kan behandle signalerne hurtigt - har nogle svejsestrømkilder fokus på reduktion af sprøjt på grund af de kostbare konsekvenser.

Højhastighedselektronik er eksempelvis standard i alle nye Kemppi-maskiner. Dette mindsker den menneskelige faktor, og de fejl der kan opstå derved. Samtidig har maskinerne også andre fordele, der forbedrer den samlede svejsekvalitet og let kan retfærdiggøre investeringen.

KJV tilbyder eksempelvis løsninger fra Kemppi som FastMIG M med softwarepakker, hvor du kan variere din stick-out med uændret ampere ved hjælp af funktionen WisePenetration. Derved opnås der kraftig reducering i sprøjt i for eksempel hjørner og trange arbejdsområder.

Brug af pulssvejsning til sort stål bliver mere og mere almindeligt, idet maskinerne i dag er optimeret således, at fremføringshastigheden er den samme - eller højere - end almindelig MIG/Mag-svejsning.

Derved kan der opnås gevinst i både reduceret tidsforbrug til fjernelse af svejsesprøjt, samme eller højere fremføringshastighed og fladere sømprofil, der særligt er en fordel ved udvendige hjørnesømme.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079