23948sdkhjf

Helt til tops i GEA

Dansk topchef runder 50 år og samtidig 25 år med den tyske ingeniørgigant GEA.
De fleste mennesker i ingeniørbranchen kender navnet, Niels Erik Olsen, som fylder 50 år den 9. september.

Med i alt 25 års erfaring fra den tyske børsnoterede virksomhed GEA Group, der er blandt verdens største leverandører af teknologi til fødevareindustrien, har Niels Erik Olsen igennem udstationeringer i blandt andet Singapore, Kina og USA og flere topstillinger på højeste internationale niveau, opnået et globalt udsyn, der er sjældent set i Danmark.

Erhvervslederen, der i dag er COO og medlem af koncerndirektionen, har uden tvivl opnået meget i sin tid hos GEA.

Niels Erik Olsen voksede op på en herregård på Vestlolland, hvor han blandt andet brugte meget tid på at arbejde med maskiner i gårdens værksted. Passionen for at rode med mekanik skulle hurtigt vise sig at være mere end en hobby, og i 1991 blev han uddannet som maskingeniør på DTU. Samtidig med at topdirektøren runder de 50 år, kan han fejre 25 år som ansat i den tyske børsnoterede virksomhed, der i dag omsætter for 36 mia. kr. og har 17.000 ansatte.

Og dermed er Niels Erik Olsen uden tvivl blandt de højest placerede danskere i europæisk erhvervsliv.

Internationale ambitioner
For en ambitiøs person som Niels Erik Olsen er 25 års jubilæet en mærkedag, han ikke selv havde regnet med at runde. Han havde en klar ambition fra dag ét om at blive prøvet af på internationalt niveau for at se, hvor langt talentet rakte. Og talentet har rakt langt.

I 1991 blev Niels Erik Olsen ansat som projektleder i Niro, der i 1993 blev opkøbt af tyske GEA. Opkøbet betød blandt andet, at Niels gik fra en traditionel dansk virksomhed til en tysk børsnoteret gigant, der er verdens stærkeste på sit felt. Og det satte for alvor skub i karrieren, for - som Niels Erik Olsen selv udtrykker det - så er det som ingeniør inspirerende ”når man leger med det bedste af det bedste i verden".

Niels Erik Olsen havde som nyuddannet ingeniør et klart ønske om at blive udstationeret. Det ønske blev opfyldt i 1995, da han rykkede til Singapore. Først som salgschef, og senere fik han mulighed for at prøve sine lederevner af på endnu højere niveau som general manager i i Kina og divisionschef i USA.

Efter syv år i udlandet vendte Niels Erik Olsen i 2002 næsen hjemad. Her avancerede han til direktør i GEA Process Engineering, og i fjor da GEA blev omstruktureret, blev Niels Erik Olsen forfremmet til sin nuværende stilling som COO i GEA Group samt medlem af koncernens øverste ledelse.

Så GEA tog tydeligvis Niels Erik Olsens oprindelige ønske om at blive udfordret på internationalt niveau til sig.

Jagtentusiast
Adspurgt om hvad der motiverer Niels Erik Olsen i hverdagen, så fremhæver han balancen mellem det benhårde arbejde og sjove fritidsbeskæftigelser.

Når Niels Erik Olsen trækker i hverdagstøjet, så tilbringer han det meste af sin tid i naturen. Han er jagtentusiast og er medlem af et jagtkonsortium i Kastrup Storskov ved Sorø. Han deltager desuden i venners jagter rundt omkring i Danmark samt i udlandet og selvsagt også på gården, hvor han voksede op. I privatnetværk har han herreklubben ”CigarOs” med fem venner. De har mødtes fast hver sjette uge i de seneste 18 år for at netværke. Ligeledes holdes der fortsat fast i den gamle studiegruppe fra DTU. Niels Erik Olsen er gift med Pernille Bøcker Olsen. Parret har tre børn og bor i en villa tæt ved skoven Store Dyrehave syd for Hillerød.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079