23948sdkhjf

Norsk hak i tuden forandrede forretningen

Norsk ordrestop var årsag til strategiskifte hos Flexmatic.
Det lå ellers i kortene, at et stort norsk fiskeolieprojekt skulle afføde flere ordrer. Men et fald i den norske krone gav en brat opbremsning i investeringer hos kunden. Derfor måtte Flexmatic skære ind til benet og godt ti stillinger væk. Nu har projekthuset seks medarbejdere tilbage.

- Vi fik et kæmpestort projekt oppe i Norge til fiskeolie-industrien til et tocifret millionbeløb, som vi arbejdede på i hele 2014 og 2015. Dengang var vi 17 mand - det var tegnere, ingeniører og indkøbere. Alt det har vi skåret væk i dag, fortæller Asbjørn Jensen, direktør og medejer hos Flexmatic, og tilføjer, at man set i bakspejlet nok skulle have tænkt sig om en ekstra gang.

Flexmatic har nu ændret strategi, hvor freelancere hyres ind til specialopgaver. Lige nu er to tekniske tegnere fra Proces Engineering hyret ind.

Fem år på bagen
Virksomheden blev grundlagt i 2011 af de to ejere Asbjørn Jensen og Thomas Sehested. Medejere havde tidligere arbejdet sammen hos en bageri-maskinproducent, hvor de rejste verden rundt og satte maskinerne op. I mellemtiden var de begge to også blevet selvstændige freelance-montører med hvert sit firma.

Hos Flexmatic er opgaverne delt imellem dem - Asbjørn Jensen står for smededelen, mens Thomas Sehested har el som speciale.

Selvom virksomheden ikke har låst sig fast på en speciel branche, så finder man mange kunder i procesindustrien.

- Vi rører ved alt, der har med rustfrirør at gøre. Vi har haft et meget sløjt forår, men lige nu vælter det ind med forespørgsler. Derfor har vi været meget mere opsøgende i foråret, og det begynder at komme nu, siger Asbjørn Jensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079