23948sdkhjf

På toppen af den nordjyske marine-klynge

Morten Vestergaard, grundlægger og ejer af Vestergaard Marine Service, fyldte søndag 50 år.
I august 2001 etablerede Morten Vestergaard Frederikshavn-virksomheden Vestergaard Marine Service (VMS), der på 15 år er vokset fra to til over 150 ansatte, og er udvidet med de seks søsterselskaber VMS Turbo, DT Interlink, VMS Technology, VMS do Brasil, VMS Giske Service Base og senest VMS Service Base Wadden Sea. Dermed er virksomheden, der har hovedsæde på Frederikshavn Havn, også repræsenteret i såvel Norge som Brasilien og på Rømø Havn.

Morten Vestergaard er vokset op i Vendsyssel med en enkelt afstikker til Horsens, og er oprindeligt udlært traktormekaniker.

Med sit lune, nordjyske sind og en altid venlig og imødekommende tilgang til sin omverden er han både i den maritime branche og i Nordjylland blevet kendt som en arbejdsom, ambitiøs og sympatisk virksomhedsleder.

Igennem årene er både Morten Vestergaard selv og virksomheden blevet tildelt flere priser. Således modtog VMS i 2009 DI’s landsdækkende Initiativpris. I 2011 blev Morten Vestergaard kåret som årets nordjyske ejerleder, i 2012 blev VMS udnævnt til årets læreplads under EUC Nord, og i 2013 vandt virksomheden den nordjyske innovationspris. Også Frederikshavn Erhvervsråds Vækst og Vilje-pris er i 2014 blevet tildelt VMS.

Den maritime branche er kendetegnet ved at være båret af de personlige og faglige relationer, der eksisterer virksomhederne imellem, og igennem flere år har Morten Vestergaard da også været en af drivkræfterne i det maritime netværk, der udspringer af Frederikshavn Havn. Et netværk, der i høj grad bærer præg af en fælles vilje til at samarbejde og trække i samme retning til fordel for væksten i den maritime klynge.

Men Morten Vestergaards ambitioner rækker også ud over Frederikshavn og Nordjyllands grænser. I sagens natur arbejder man i den maritime verden i høj grad globalt. I 2008 etablerede VMS sig således i Norge, og i 2011 fulgte etableringen af værkstedsfaciliteter og siden et selvstændigt søsterselskab under dansk ledelse i Brasilien.

Løbende har Morten Vestergaard formået at udvikle og tilpasse sin virksomhed til tidernes skiftende krav og nye markeder. Som virksomhedsejer har Morten Vestergaard haft et skarpt blik for, hvornår det har været påkrævet at hente nye kræfter ind, og for at håndplukke de folk, der i den givne situation har haft de helt rigtige kompetencer.

Evnen til at se og agere efter egne begrænsninger har også betydet, at Morten Vestergaard i år er trådt tilbage som administrerende direktør for VMS. En ny direktør udefra er ansat, blandt andet med den opgave at geare den samlede organisation til fortsat fremtidig vækst.

Morten Vestergaard har dog langtfra tænkt sig at holde sig ude af virksomheden. Han har fortsat sin daglige gang på såvel værksteder som kontoret, ligesom det i sagens natur også fortsat i høj grad er ham, der sammen med de øvrige nøglemedarbejdere plejer de forretningsmæssige relationer, der er så afgørende for virksomhedens fortsatte succes.

I 15 år har arbejdet fyldt meget for Morten Vestergaard. Så meget, at han i forbindelse med virksomhedens 10 års jubilæum i 2011 blankt erkendte, at det sjældent var ham, der havde kørt sønnen Simon til fodbold, eller været til forældremøder i døtrene Signes og Sofies skole. På hjemmefronten er det ubetinget hustruen Jette, der igennem årene har trukket læsset. Døtrene er nu voksne, men Morten Vestergaard har taget ved lære, så det i dag i højere grad er farmand, der bruger lange lørdage på at køre til fodboldstævner og tager aktivt del i skolearrangementer.

Sidste år flyttede familien fra Hjørring til en nybygget ejendom ud til kysten ved Sæby. Her nyder fødselaren at kunne se solen stå op, og han er heller ikke bleg for at tage en dukkert - uanset årstiden. Som vært er livsnyderen Morten Vestergaard en garant for god mad, og han går gerne selv i køkkenet, hvor han ikke er uden evner, hvilket den gæstfrie families venner og familie ofte nyder godt af.

Fritidssejlads, fiskeri og fodbold er ligeledes passioner for Morten Vestergaard, der siden 2010 har været en del af holdet omkring Vendsyssel Forenede Fodboldklubber, blandt andet som formand i en periode, og gerne tager aktivt og engageret del i opbakningen til favoritholdet, både på udebane og hjemme på lægterne i Hjørring. Morten Vestergaard er endvidere medlem af bestyrelsen for det maritime uddannelsescenter i Frederikshavn, Martec, samt bestyrelsesmedlem i European Maritime Independent Suppliers Association, Emisa.

Fødselsdagen fejres dels under private former, dels med en reception for medarbejdere, samarbejdspartnere, kunder og venner af Vestergaard Marine Service.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095