23948sdkhjf

Nicheaktører tjener gode penge

Bodycote og Metalcolour har to af branchens højeste overskud.
To aktører sniger sig uden om dansk konkurrence og scorer tocifrede millionoverskud. Bodycote Varmebehandling og Metalcolour har ramt hver sin niche, og det har de sidste tre år betydet solide overskud.

- Vi har efterhånden fundet en niche og fået et fornuftigt produktmix, hvor vi kan tjene penge. Vi har købt Dampa (producent af loftprofiler i letmetal, red.) og har nu også slutprodukter i sortimentet. Dampa udgør cirka en tredjedel af forretningen, siger bestyrelsesformand Henrik Kaa Andersen, Metalcolour A/S, der regner med, at 2016-regnskabet kommer til at ligne 2015, der gav et pænt overskud.

Virksomhedens datterselskab, Dampa, producerer blandt andet lofter og vægge til krydstogtskibe i både Europa og Asien. Og det skæpper godt i kassen, ifølge bestyrelsesformanden.

På overfladebehandlerens fabrik i Nykøbing Falster benytter man en unik coilcoating-proces, som ingen andre i Danmark ligger inde med. Her bliver ruller af enten aluminium eller stål lakeret, hvorefter stålrullerne er klar til bearbejdning - blandt andet hos Dampa. Derudover laminerer datterselskaber i Sverige og Singapore også aluminium- og stålcoils.

Læs brancheanalyse:

Overfladebehandlerne mærker industriens opsving


Se branchens nøgletal her: Overfladebehandlerne går frem


Finder vækst på eksportmarkeder
En fælles ting for både Metalcolour og Bodycote er salget til eksportmarkederne.

Hos Bodycote, der ligger i Ejby på Fyn, gik indtjeningen en smule frem fra 2014 til 2015. Bag tallene finder man en udvikling, hvor energibranchen trak ned, mens projekter og stigende eksport kompenserede for nedgang.

- Vi har en relativt lille markedsandel i Nordtyskland, og det betyder også, at det er her, at der er et stort potentiale. Både i forhold til at vinde markedsandele og ikke mindst et marked i en god gænge, siger Jesper Rasmussen, general manager hos Bodycote Varmebehandling.

Cirka 20 procent af Bodycote Varmebehandlings omsætning sker på det sydsvenske marked og i Nordtyskland.

Artiklen er en del af temaet Magasinet Overflade.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125