23948sdkhjf

Her kræver slibning både måleur og gode ører

Nordic Overfladebehandling har konstant måleur på, når firmaet sliber valser og cylindre.
Slibning af cylindre og valser er noget, som man har specialiseret sig i hos Nordic Overfladebehandling i Gelsted på Vestfyn.

Firmaet kan som det eneste i Danmark slibe cylindre på op til en meter i diameter. Firmaet arbejder med meget snævre tolerancer.

- Hvis det for eksempel er et folie, der skal valses ud til fem hundrede millimeter, så nytter det ikke, at valsen er to-tre hundrededele forkert, siger medejer Jørgen Pedersen, som har ansvaret for slibning og hårdforkromning.

Nordic Overfladebehandling arbejder inden for en hundrededel millimeter. For at holde så snæver en tolerance bruger firmaet måleur på det punkt, hvor maskinen sliber, og samtidig er der måleure på lejepanderne i hver ende.

Jobbet kræver store ører
Ud over det skal medarbejderne hele tiden være opmærksomme. Som de siger hos Nordic Overfladebehandling er det et job, der kræver "store ører". De tre mand, der arbejder med slibning, er alle faglærte.

Maskinarbejder Kenneth Hansen er i dag i gang med en lang cylinder. Han skal lytte til maskinen for at høre, om slibestenen er slidt ned.

- Når slibestenen er slidt, så afretter han den med en diamant-afretter. Diamanten er hårdere end stenen, og den slår de sløve stykker af, siger Jørgen Pedersen.

Nordic Overfladebehandling sliber mange aksler, valser og hydraulikstempler. Det er såvel nye produkter som gamle, der trænger til en renovering.

- I øjeblikket er det valser til det grafiske område, som der er størst vækst i, fortæller Jørgen Pedersen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078