23948sdkhjf

Tekniske hjerner har udlængsel

Højtuddannede med teknisk og naturvidenskabelig baggrund har hele verden som arbejdsplads, og Danmark kæmper om de kloge hoveders gunst på linje med landene omkring os og vækstøkonomierne langt fra Europa. I en ny medlemsundersøgelse blandt 1.196 medlemmer af Ingeniørforeningen, IDA svarer 19 procent., at de har planer om at arbejde i udlandet inden for de næste fem år.

- Vi ved fra vores rådgivning og vores netværk, at der er tusindvis af danske ingeniører, cand.scient.er og it-uddannede, som arbejder i udlandet. En uddannelse inden for teknologi og naturvidenskab åbner mange døre både herhjemme, men i høj grad også i udlandet. Og derfor er det helt naturligt, at mange har mod på at afprøve deres faglighed på den internationale scene, siger Juliane Marie Neiiendam, formand for Ansattes Råd i IDA.

Men de mange karrieremuligheder uden for landets grænser er skidt nyt for den hjemlige mangel på teknisk og naturvidenskabelig hjernekraft. En prognose fra den tekniske alliance Engineer the future viser, at Danmark vil mangle 9.300 ingeniører og 4.200 cand.scient.er i 2025. Samtidig skriger man på de samme kompetencer i en lang række lande omkring os.

- Manglen på ingeniører og naturvidenskabelige kandidater er ikke et dansk fænomen. Det oplever man i store dele af Europa. Læg dertil at de områder af verden, der har høje vækstrater, også virker som hotspots for danske ingeniører, scient.er og it-specialister, for deres kompetencer hænger uløseligt sammen med vækst og foretagsomhed. Vi glæder os over, at så mange medlemmer rejser ud i så stort omfang og suger nye kompetencer og ny viden til sig. Udover at vi herhjemme skal blive bedre til at tiltrække og fastholde højtkvalificeret udenlandsk arbejdskraft, så har vi også et håb om, at de kommer hjem igen, så manglen på specialister inden for teknologi, IT og naturvidenskab ikke bliver en permanent tilstand, siger Juliane Marie Neiiendam.

I det hele taget er IDA’s medlemmer optimistiske i forhold til deres fremtidige beskæftigelsesmuligheder i en verden, der bliver mere og mere globaliseret. 54 procent mener, at deres arbejdsopgaver bliver mere spændende som følge af globaliseringen, og 74 procent – eller næsten tre ud af fire – mener ikke, at deres fremtidige beskæftigelsesmuligheder forringes på grund af globaliseringen.

Originalartikel: https://ida.dk/content/hvert-femte-ida-m...
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156