23948sdkhjf

Automations-uddannelse kæmper for at tiltrække studerende

Mens virksomheder landet over arbejder på at komme på forkant med den teknologiske udvikling, kæmper en række af landets erhvervsakademier med at få flere elever til uddannelsen i automatisering. Den har ellers fokus på programmering og robotter, som er afgørende for den såkaldte industri 4.0-bølge.

I år er kun 153 blevet optaget på grunduddannelsen viser tal fra Uddannelses- og Forskningministeriet. Til sammenligning har uddannelsen som markedsføringsøkonom, der også udbydes af erhvervsakademierne, optaget 2.193 studerende.

- Vi kunne optage dobbelt så mange, hvis vi havde ansøgere nok. Vi har besøgt en masse ungdomsuddannelser og fortalt om uddannelsen, men det er vanskeligt at få de unge til at søge, selv om vi kan se, at virksomhederne skriger på netop automationsteknologer, siger Peter Sommer, uddannelseschef på Københavns Erhvervsakademi (KEA).

Dansk Industri vil nu arbejde på at gøre uddannelsen mere synlig over for såvel de unge, der skal vælge en videregående uddannelse, som over for medarbejdere med en faglært eller gymnasial baggrund.

- Danmark har brug for, at flere vælger en teknisk karrierevej. Automationsteknologer er et nyt produkt på hylderne – og meldingerne fra virksomhederne er meget positive. De rammer lige præcis ind i behovet for stærke tekniske kompetencer inden for eksempelvis industriel programmering, siger Lone Folmer Berthelsen, erhvervsuddannelseschef i DI.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109