23948sdkhjf

Kun omkring 100 virksomheder med til at skaffe praktikpladser til flygtninge

Et år efter at statsminister Lars Løkke Rasmussen med en række virksomhedsledere lancerede et storstilet integrationsprojekt på Marienborg, har kun omkring 100 virksomheder fulgt statsministerens opfordring om at skabe nye praktikpladser til flygtninge, skriver Finans.

Sammenlagt har 103 virksomheder opslået lidt over 1.000 pladser, viser nye tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering. Hvor mange af pladserne der reelt er blevet besat, findes der ikke tal for.
Det er tre store virksomheder, der står for hovedparten af pladserne. Dansk Supermarked, servicevirksomheden ISS og Ikea står tilsammen for 654 ud af de i alt 1.067 pladser svarende til over 60 procent. Kun 30 ud af 103 virksomheder har udbudt mere end tre pladser.

Fra begge sider af folketingssalen lyder der kritik af integrationsprojektet.

- Der er slet ingen grund til at være imponeret over de tal. De flygtninge, der har været i virksomhedspraktik, arbejder jo for deres ydelse, så det er gratis arbejdskraft for virksomhederne. Derfor er det ikke imponerende, siger Enhedslistens arbejdsmarkedsordfører, Finn Sørensen.

- Det var overgearet, at man stod og præsenterede en stor, forkromet aftale foran Marienborg, når man ser, hvad der er kommet ud af det, siger Hans Kristian Skibby, erhvervsordfører i Dansk Folkeparti, til Finans.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125