23948sdkhjf

PSO-afgift på finansloven fjerner slem hovedpine

Branchen håber på en vedtagelse af 2025-planen.
En stor hæmsko for de danske jernstøberiers konkurrenceevne ser nu ud til at blive fjernet. Regeringens 2025-plan, hvis den bliver forhandlet på plads, indeholder nemlig en gradvis udfasning af afgiften indtil 2022.

Udspillet vil fjerne PSO-afgiften fra elregningen og flytte beløbet over på finansloven, hvor et større økonomisk råderum skal dække omkostningen.

- Vi smiler med det ene øje – forudsat udfasningen bliver vedtaget – mens vi græder med det andet øje. En kortere udfasningsperiode er mere overskueligt for branchen. Men et støberi, der gerne vil videre i PSO-problematikken, krydser virkelig fingre for, at 2025-planen kommer i hus, siger Kristian B. Pedersen, formand hos Danske Støberiers Brancheforening og administrerende direktør hos Tasso.

Ifølge Kristian B. Pedersen er der to step i afskaffelsen. Det første skridt er, at der bliver lavet en aftale, og at PSO’en kommer ud af elregningen og over på finansloven. Efterfølgende er der udfasningen.

- Der er ingen tvivl om, at vi godt kunne ønske os, at afgiften var væk 1. januar. For hvis man regner de fremadrettede PSO-indbetalinger, der ligger i udfasningsperiode, bliver det et anseligt millionbeløb, der ligger og venter på at blive betalt af branchen. Men vi er også rigtig taknemmelige, fordi PSO-afgiften kommer væk fra elregningen. Derved er grundproblemet jo løst, siger formanden.

23 millioner i PSO-afgift i 2015
Udfasningen er lagt op til at foregå nogenlunde lineært over en fem-seksårig periode. I seneste regnskabsår betalte Danmarks største jernstøberi, Vald. Birn, 23 mio. kr. i PSO-afgift.

- PSO-afgiften er en hæmsko. Det vil være en stor hjælp den dag, hvor afgiften forsvinder. Det er en afgift, som vores konkurrenter ikke betaler, og derfor er afgiften konkurrenceforvridende, siger administrerende direktør Jens Axel Birn, Vald. Birn A/S.


Artiklen er en del af temaet Jernstøberier.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141