23948sdkhjf

Unge får en halv milliard kroner til robotter og nyt udstyr

Tusindvis af unge på vej til at blive industriteknikere, sosu'ere, automekanikere eller anden form for faglært kan glæde sig. Fremover får de bedre adgang til værktøjer og maskiner, som er nyt.

Et bredt flertal i Folketinget står nemlig bag, at der nu deles 497 mio. kr. ud over de næste fem år til udstyr, videnscentre og udvikling af kvaliteten på erhvervsskolerne. Det skriver Avisen.dk.

- Når man går ind på en erhvervsskole, skal det ikke være som at gå ind på et frilandsmuseum, hvor man for eksempel som murerelev skal stå med en sløv klaphammer fra 1960'erne. Man skal som elev have oplevelsen af at gå ind i fremtiden. Det mål kommer vi lidt nærmere med de her penge til ny teknologi, siger Mattias Tesfaye til Avisen.dk. Han er Socialdemokratiets ordfører i forhold til erhvervsuddannelser og murer.

Undervisningsminister Ellen Trane Nørby glæder sig over aftalen.

- Det er afgørende, at eleverne får de nødvendige digitale kompetencer og bliver uddannet i at bruge det udstyr, som erhvervslivet også arbejder med, så de er rustet til den teknologiske udvikling og kan matche det, virksomhederne efterspørger, udtaler hun.

En meget central del af den nye aftale går ud på, at der skal oprettes otte videnscentre rundt om i landet. Centrene skal være spydspidser på udvalgte områder. Det vil sige, at de skal være meget fremme i skoene med den nyeste teknologi og pædagogik.

Og det kommer som en nødvendig indsprøjtning, lyder det fra Lars Kunov, der er direktør for organisationen Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier.

- Det er en rigtig super aftale, som giver en rettidig indsprøjtning til erhvervsuddannelserne. Jeg er virkelig glad for, at vi får sat de midler i spil, siger Lars Kunov til Avisen.dk.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078