23948sdkhjf

Den mekaniske måler er stadig hot

Digitaliseringen er over os, men den mekaniske måler er stadig uundværlig, lyder det fra Erik Færgemann A/S.
Dataopsamling og digitalisering er nøgleord i dagens vandforsyning og spildevandssektor, og fremtidens digitale løsninger bobler da også på VandTek-messen i København.

Dog ikke på standen, hvor Frederiksværk-virksomheden Erik Færgemann holder til.

Her står de mekaniske tryk- og temperaturmålere side om side og kigger lystigt på de messegæster, som glider for. Og det bliver de mekaniske målere ved med i mange år, hvis man spørger Michael Sjøgaard, som ejer Erik Færgemann, der sælger måleudstyr til industrien samt marine- og energisektoren.

- Da de digitale målere og sensorer kom på markedet, så tænkte alle, nu falder salget af mekaniske målere, men det gjorde det ikke, siger Michael Sjøgaard, der dog også selv har digitale målere på programmet.

Men det er de mekaniske målere, han har salgsfokus på, og behovet er der.

- Hvis den digitale måler viser forkert eller slår ud, så aner du ikke, hvor fejlen er. Fejlen kan være hvor som helst fra den digitale måler til PLC’en, og fejlen kan skyldes et bid fra en mus i en ledning, en defekt kontakt eller alt muligt andet, påpeger Michael Sjøgaard.

Supplerer digital måling
Michael Sjøgaard henviser til, at man ved fejl på systemer med mekaniske målere har mulighed for at skifte måleren og se, om det er den, der er noget galt med.

- Som tekniker går du jo rundt og holder øje med dine mekaniske målere, og de vil altid være der, selvom du digitaliserer. Det er de mekaniske målere, der giver et hurtigt overblik over, hvordan dit anlæg har det. Du ser jo også, at operatører ofte har sat en lille streg med tusch der, hvor trykmålerne skal stå for optimalt tryk, siger Michael Sjøgaard.

Han mener derfor heller ikke, at den digitale måler kan erstatte den mekaniske måler.

- Men de supplerer hinanden, for selvfølgelig er den digitale måler god, når det handler om dataopsamling. Du kan sige, at den digitale transmitter er god, så længe der ikke er fejl på systemet.

Erik Færgemann er et handelsfirma med seks ansatte, og målerne kommer tyske Afriso samt gennem egen­import fra Fjernøsten.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093