23948sdkhjf

Netværk for CE-certificering vokser støt

Der er stor interesse for Arbejdsgivernes nystartede netværk for CE-certificering af EN1090-bygningstål. Der kommer dagligt nye tilmeldinger.
Siden netværket for CE-certificering så dagens lys i starten af september, er antallet af nye tilmeldinger kommet i en jævn strøm. Foreløbig er der 17 virksomheder og ni rådgivere indenfor CE-certificering tilmeldt, og de certificerende organer er også begyndt at melde sig. Særligt glæder Arbejdsgiverne sig over, at certificeringsorganet, der har formandskabet for samarbejdsgruppen CPR-SG17, der skal harmonisere EN1090-forordningen, også deltager.

I netværket vil man vende muligheder, men også problemer forbundet med CE-certificering samt re-certificering og trække på hinandens erfaringer. Derudover kan man i fællesskab få løftet besværlige eller omkostningstunge problemer og finde en løsning med enten myndigheder, certificerende organer eller rådgivere.

- Det største problem er, at hvis man eksempelvis vil være vvs-installatør, findes der en uddannelse med klare retningslinjer for, hvad der kræves af én. Vil du derimod være CE-certificeret, er det alene op til rådgiveren, og det certificerende organ, at sætte rammerne. Det betyder, at det næsten er det vilde vesten, da rådgiverne ofte ser tingene forskelligt. Men det kan vi gøre noget ved sammen, siger Svend Bondo.

Der har været lidt tvivl om, hvem der kan deltage i netværket, som består af tre grupper: certificerende organer, rådgivere og virksomheder.

- Det er den erfarne virksomhed, der har lavet bygningsstål i mange år. Men også virksomheden, der blot har et ønske om at blive certificeret og derfor gerne vil deltage i et netværk for at blive klogere på hvilke krav, der er til certificering, og hvilke døre det kan åbne. Men lad mig slå fast, at alle er velkomne, siger Svend Bondo, industrikonsulent i Arbejdsgiverne.

- Det er klart, at hvis Arbejdsgiverne går til Trafik- og Byggestyrelsen med en problemstilling fra et netværk med mange virksomheder i ryggen, har det en anden tyngde, end hvis det kun er på vegne af en enkeltstående virksomhed, siger Svend Bondo.

Arbejdsgivernes liste over CE-certificerede virksomheder vokser i øvrigt også. Indtil videre er 319 virksomheder på listen, som er tilgængelig for alle.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.113