23948sdkhjf

- Hvorfor SKAL robotter sælges af ingeniører?

Kvalificeret arbejdskraft til robot- og automationsbranchen er en mangelvare nu og ikke mindst i fremtiden. En af løsningerne kunne ifølge forretningsudvikler i Odense Robotics, Henrik Brændstrup, være at give salgsuddannede tekniske kompetencer, så de kan aflaste ingeniører
2.200 medarbejdere var ansat i Odense Robotics medlemsvirksomheder, da klyngen gjorde mandtal omkring årsskiftet. Med en vækstrate på 20-50 procent skriger branchen på kvalificeret arbejdskraft.

- Om få år forventes antallet af medarbejdere at være dobbelt så stort, og det matches på ingen måde af antallet af færdiguddannede fra eksempelvis universiteter og erhvervsakademier.

Det siger forretningsudvikler i Odense Robotics, Henrik Brændstrup, som gennem interviews med en række ledere eller HR-ansvarlige har identificeret virksomhedernes rekrutteringsudfordringer.

Fire opstartsworkshops
De udfordringer søger Henrik Brændstrup og Odense Robotics at tage hånd om via fire opstartsworkshops i løbet af de næste par måneder.

Den første workshop blev afholdt torsdag den 13. oktober hos Forskerparken i Odense, og blandt deltagerne var virksomheder som Universal Robots, MiR, Gibotech og Sanovo samt rekrutteringsbureauet Temp Team.

Her blev det diskuteret, hvordan ufaglærte og ledige klædes på til et job i robotindustrien.

- En af de store udfordringer her er, hvorledes en model strikkes sammen på en måde, så den er drevet af virksomhedernes behov, men samtidig tilgodeser alle parter inklusiv a-kasser, jobcentre og ledige, siger Henrik Brændstrup til AutomationsFokus og pointerer:

- Alle initiativer skal være drevet af virksomhedernes behov.

Udnyt ressourcerne
De resterende tre workshops fokuserer på tiltrækning af internationale medarbejdere, talentprogrammer for automationsteknologer samt talentprogram for kommercielle studerende.

Det sidste handler om at udnytte den forhåndenværende arbejdskraft.

Behovet for ingeniører forventes ikke at falde, så derfor er det efter Henrik Brændstrups mening nødvendigt at vende problematikken på hovedet og stille følgende spørgsmål:

- Hvorfor skal det være en ingeniør, som skal ud og sælge robotter?

Svaret har han selv:

- Det behøver det ikke altid at være. Derfor prøver vi på at finde ressourcer såsom salgsuddannede, som kan efteruddannes og gives tekniske kompetencer, siger han, mens han ser frem til at diskutere det og mange andre presserende emner på de kommende opstartsworkshops.

De afvikles på følgende datoer:

Torsdag, 27.10. 2016 hos Erhvervsakademiet Lillebælt, kl. 15.00-16.00
Onsdag, 02.11. 2016 hos Forskerparken, kl. 8.00-9.30.
Onsdag, 07.12. 2016 hos Erhvervsakademiet Lillebælt, kl. 15.00-16.00

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.218