23948sdkhjf

Video: En solstrålehistorie fra Junget

I forrige uge viste en opgørelse, at kun omkring 100 virksomheder er med til at skabe praktikpladser til de mange flygtninge, der er kommet til Danmark i det seneste år.

Men der er solstrålehistorier imellem. En af disse er maskinleverandøren Junget, som i januar fik Habib Jack Touma i praktik.

Jungets ledelse blev i januar kontaktet af Favrskov Kommune med henblik på at blive en del af projektet ”Sammen om integration”. Virksomheden var hurtig til at takke ja.

- Man kan læne sig tilbage og lade være, eller man kan gøre det til en del af sin profil, som vi har gjort. Jeg mener, vi har en forpligtelse til at hjælpe med at integrere flygtninge. Det kræver lidt mere af os, men det gør vi gerne. Og vi er enige om, at vi skal gøre det 100 procent, så vedkommende føler sig godt tilpas og dermed også bliver bedre integreret, siger produktionschef hos Junget Jan Flaathen Hansen.

Han blev den 20. januar præsenteret for Habib Jack Touma, og kemien mellem de to var så god, at han kort efter var i gang med et praktikforløb hos Junget. Det blev sidenhen vekslet til et løntilskudsjob, og siden maj har han været ansat 30 timer om ugen hos Hinnerup-virksomheden.

Hos Junget har Habib Jack Touma fået en mentor i form af Hans Christian Jensen, der har stået for at byde ham velkommen og oplære ham rent fagligt.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109