23948sdkhjf

Industrien jagter ny teknologi på FoodTech

Små serier og hurtig omstilling er afgørende for fødevareindustrien, som jagter ny teknik på FoodTech-messen.
Små fleksible serier og hurtig omstilling. Det er de behov, som fødevareproducenterne skal have opfyldt næste gang, der investeres i automatisering. Sådan lyder det fra flere af aktørerne i industrien, som lige nu har øjnene rettet mod FoodTech for at få indblik i fremtidens produktionsløsninger.

- Vi har og vil fremover have behov for flere og mere fleksible produktionsløsninger i takt med, at vores produktsortiment bliver bredere og mere specialiseret. Vi skal kunne omstille vores produktion hurtigere og køre mindre batches, siger Niels Brinch Nielsen, administrerende direktør i Valsemøllen, som producerer mel og brødblandinger.

Ændringerne har blandt andet betydet, at Valsemøllen har udvidet både lager og pakkeri.

Tendensen med små serier og flere specialprodukter kendetegner stribevis af fødevareproducenterne. Og hos Valsemøllen har udviklingen krævet nyt produktionsudstyr, blandt andet et fuldautomatisk posepalleteringsanlæg der håndterer melposerne fra en fyldemaskine, og til melposerne står færdige folieviklet og etiketteret fordelt på fire kvartpaller på en europapalle.

Automatiserede snøfler
Hos kageproducenten Bisca i Stege på Møn er en stor del af produktionen af Karen Volf småkager, Mariekiks og Snøfler automatiseret. Det har blandt andet betydet en væsentlig reduktion i antallet af medarbejdere i Stege.

Men selvom kageproducenten har øget produktiviteten markant i løbet af de seneste år og har vendt ustabile regnskaber til en sikker bundlinje i plus, så er jagten på ny teknologi aldrig forbi.

- Vi har arbejdet med at effektivisere vores produktion igennem en del år, og inden for de seneste år har vi jagtet de mindre optimeringer, altså hvordan vi reducerer stoptiderne på produktionslinjerne og lignende. Vi bruger data fra vores produktionslinjer til at blive klogere på, hvordan vi kan minimere nedetiden og blive mere effektive. Det har taget tid, men nu er hele virksomhedens mindset indstillet på løbende at optimere, selv de mindste små detaljer bidrager til den samlede produktivitet, siger Michael Møller Jensen, administrerende direktør i Bisca.

Men det er ikke alle typer data, Bisca kan opsamle med de nuværende systemer.

- Så vi er på udkig efter nye dataopsamlingsmetoder, som kan gøre os klogere på, hvordan vi producerer endnu mere optimalt, siger han.

Artiklen er en del af temaet FoodTech 2016.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.204