23948sdkhjf

Chr. Hansen giver laktose sparket

Sundhed og mindre sukker er nøgleord for bioscience-virksomhed på FoodTech
Der er varslet gammeldags gymnastiksal, ribber og bukke på Chr. Hansens stand i Hal M på FoodTech. Årsagen er den simple, at bioscience-virksomheden kommer til Herning med en stribe nyheder, der alle har til formål at øge velværet og sundheden i befolkningen.

Årets nyheder omfatter blandt andet produktet Nola Fit, der er en højeffektiv og omkostningsmæssig attraktiv enzymløsning, som sætter mejerier i stand til at reducere eller helt at fjerne laktose i yoghurt. Derudover kan Nola Fit gøre det muligt at reducere tilsat sukker i yoghurt med mindst 1g per 100g yoghurt uden at påvirke sødmen i det færdige produkt.

Det er enzymets høje aktivitet ved en lav pH, der er hemmeligheden bag produktet, som markedsføres over hele verden, lyder det fra Chr. Hansen, som byder gæsterne i messestanden på smagsprøver på konceptet.

Med det nye enzym positionerer Chr. Hansen sig på et marked i markant vækst. Ifølge Chr. Hansen lider mere end 50 procent af jordens befolkning af laktoseintolerans i forskellig grad.

Derfor har udbydere af yoghurt og andre fermenterede mælkeprodukter længe ledt efter en omkostningseffektiv og simpel måde at reducere laktose på, og det er det behov, som Nola Fit skal udfylde.

Behovet skal samtidig ses i lyset af stigende disponibel indkomst i Asien og Afrika, hvor man finder den største udbredelse af laktoseintolerans. Det gør disse regioner til interessante nye markeder for nyskabende mejeriprodukter,

For at kunne dokumentere niveauet af laktose har Chr. Hansen udviklet Lacto Sense, som er et hurtigt og pålideligt testkit til at dokumentere lavt laktoseniveau i laktosefri eller lav-laktose produkter.

- Det giver både sikkerhed og sparer tid og penge, idet producenten hurtigt kan frigive produkter til salg, når hjemmetesten bekræfter den lave laktosekoncentration - for hver eneste batch, der forlader mejeriet, lyder det fra Chr. Hansen.

Udover de to nævnte produkter, så har Chr. Hansen også Fresco 1000NG og Fresco 3000 med til Herning. Det er kulturer, som er specielt udviklet til hytteost.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078