23948sdkhjf

Chef i tale: Danish Laser Technology vil være en stor spiller

2016 ser ud til at ende over budget hos den nordjyske underleverandør, der har høje vækstambitioner de kommende år.
DLT så dagens lys i 2011, da virksomheden opstod på resterne af SPC Aalborg, der lukkede samme år. Siden har der været fart på, og det har for nylig kastet en gazelle-udnævnelse fra sig fra Dagbladet Børsen.

I 2015 endte virksomhedens bruttofortjeneste på 15,6 mio. kr. og overskuddet før skat på 0,9 mio. kr.

- De sidste tre år har vi næsten fordoblet vores omsætning og har i dag cirka 38 ansatte, forklarer administrerende direktør Preben Lausten.

- Væksten kommer dels fra, at vi for tre år siden købte en pladelaser, der har givet en stor vækst. Men vi er vokset over det hele, og det er både eksisterende og nye kunder. Vi er selvfølgelig hjulpet godt på vej af, at der er godt gang i markedet. Og så er vi fleksible, som er en force, fordi vi har korte leveringstider, hvilket kræver gode medarbejdere, fortsætter han.

Pladsen er blevet trang
Den nordjyske underleverandør har en del kunder blandt maskinbyggere inden for fødevareindustrien, og det meste af virksomhedens produktion ender via kunderne uden for landets grænser.

- Vi har som sådan ikke selv så meget eksport – vi har lidt til Norge, Sverige og Færøerne – men det er måske 10 procent af vores omsætning, siger Preben Lausten.

Han håber dog at kunne øge den direkte eksport engang i fremtiden, men på den korte bane har han andre udfordringer.

- Lige nu kan vi faktisk ikke kapere mere i det her hus. Vores kunder har typisk en kort leveringstid, og hvis man når uden for Danmark og finder en ny kunde og ikke kan levere hurtigt – det kan de ikke vente på. Der er vi blevet bremset lidt af vores egen vækst, forklarer Preben Lausten, der dog meget snart er klar til at løfte sløret for en løsning på netop den udfordring.

Behov for flere medarbejdere
2016 er også startet godt hos den nordjyske underleverandør, og Preben Lausten forventer også at kunne holde gazelle-tempoet i de kommende år.

- Vi ved allerede, at vi får en del omsætning fra vores ejerkreds. Derudover har vi vores egne kunder, som også forventer vækst, og så skal vi hele tiden finde nye kunder, siger han.

Derfor regner han også med at komme til at vokse på mandskabs-siden – og det bliver formentlig i størrelsesordenen 10 ekstra medarbejdere i løbet af det næste år.

- Nogle af dem vi bruger er ufaglærte, og vi oplærer dem selv – og det går godt. På sigt bliver det måske et problem at finde kvalificeret arbejdskraft – det bliver i hvert fald ikke lettere, konstaterer Preben Lausten.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094