23948sdkhjf

Maskinproducent sparer penge på samarbejde med spåntagningsspecialister

I løbet af en formiddag fandt Knebel Drilling en tidsbesparelse på 15 procent per emne ved at optimere virksomhedens fræseprocesser, samt en forøget levetid på værktøjet på 18 procent.
Der er fuld fart på hos den østjyske maskinproducent Knebel Drilling på Djursland. Der arbejdes på højtryk for at producere blandt andet komplekse maskiner til brønd- og miljøboringsprojekter i Danmark og Mellemøsten. Nu er der således udsigt til, at projekterne bliver endnu mere profitable.

En stor del af Knebel Drillings produktion af maskiner foregår ved spåntagende processer. Når målet er vækst, er det derfor et afgørende konkurrenceparameter at være i stand til at holde omkostningerne ved netop disse processer så lave som muligt. Derfor gik Knebel Drilling sammen med det østjyske industrinetværk, Industry Smart Center Randers, om at lave et forløb med teknologicenteret DAMRC fra Herning.

- I starten tvivler man måske lidt på, at udefrakommende ved mere om, hvordan man optimerer ens produktionsapparat, end man selv gør. Men forløbet har været utroligt spændende, og de arbejder meget professionelt hos DAMRC, fortæller direktør Klaus Christensen.

Besparelse realiseret på ingen tid
Optimering af Knebel Drillings fræsemaskine er resultatet af en indledende gennemgang af produktionen efterfulgt af et formiddagsprojekt, hvor DAMRC justerede fræsemaskinen, så den nu kører helt optimalt.

- Vi har nedsat den tid, som vi bruger på det enkelte emne, fordi fræsemaskinen nu kører med den optimale tilspænding i forhold til emne og værktøj. Vi har dermed mindsket sliddet på vores fræseværktøj, som gør, at værktøjet nu holder meget længere, end det gjorde før, understreger Klaus Christensen.

Med afsæt i at DAMRC på så kort tid har kunnet finde disse årlige besparelser, er Knebel Drilling opsat på at fortsætte samarbejdet.

- Vi står foran at skulle købe en ny drejebænk. Og her vil det være oplagt, at vi inddrager DAMRC igen, så vi sikrer os, at den kommer til at køre optimalt fra første sekund, slutter Klaus Christensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.25