23948sdkhjf

Produktionsplanlægning på dagsordenen til ROB-EX brugerdag

120 produktionsplanlægningsfolk samledes den 2. november i Videnbyen på SDU i Odense for at diskutere produktionsplanlægning og blive indviet i den nye version af produktionsplanlægningssystemet ROB-EX Scheduler – 6.2.

Det er ottende gang, softwarevirksomheden Novotek Planning Systems inviterede til ROB-EX Brugerdag – en dag med eksterne oplægsholdere, inspirerende brugercases og masser af vidensudveksling om produktionsplanlægning.

Den nye version ROB-EX 6.2 blev præsenteret. Den indeholder blandt andet en ny ROB-EX app til tidsregistrering, drag-and-drop, hurtigere zoom, noter, planlægning af paletter og fiksturer, import af fremdrift fra Excel, adgang til flere funktioner direkte fra Shop Floor web-klient samt nye muligheder for planlægning af produkt-familie kampagner.

Mette Burgaard og Geier Magne Nielsen fra Frese Metal- og Stålstøberi glædede sig til at komme i gang med den nye version, der indeholder mange af de funktioner, de har efterspurgt. Især ROB-EX app’en Timetracker kan gøre planlægningen nemmere fremover, mente de.

ROB-EX brugerdag 2016 var en stor succes, i hvert fald hvis man spørger Kristina Fogelberg, der er master planner hos Fiberline Composites.

- Det har især været interessant at høre, hvordan andre bruger systemet. I bund og grund har vi de samme udfordringer, selvom vi har helt forskellige produkter. Jeg har fundet ud af, at jeg nok kan gøre nogle ting nemmere fremover, for eksempel ved at strømline nogle processer.

Hans Jørgen Lynggaard, direktør for Novotek Planning Systems, fortæller, at der er kommet en del nye brugere af ROB-EX det seneste år, men lægger også vægt på brugercases og inspiration planlæggerne i mellem, når han skal forklare, hvorfor der er sket en stigning på 50 procent i deltagerantallet i forhold til sidste år.

– Vi lægger med vilje mange pauser ind i programmet, for planlæggerne får rigtig meget ud af at snakke med hinanden. Deres planlægningsbehov og -udfordringer er forbavsende ens på tværs af brancher, uanset om der er tale om møbelproducenter, maskinfabrikker, fødevarevirksomheder eller vindmølleproducenter.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.051