23948sdkhjf

Hygiejniske komponenter har svært ved at slå igennem

JVL Industri har udviklet en integreret elektrisk cylinder med indbygget motor til fødevareindustrien. Men det er svært at få hul igennem til maskinbyggere
JVL Industri præsenterede på FoodTech en lille verdensnyhed, nemlig en integreret cylinder, hvor både motor, gear, controller, encoder og fieldbud kommunikation er bygget ind i aktuatoren. Den elektriske cylinder er med runde kanter, svejsede samlinger er udviklet særligt til fødevareindustrien og er USDA-certificeret til forarbejdning af kød, fjerkræ og mejeri.

- Mange bøvler med at sikre et solidt hygiejnisk design, når motoren skal kobles til aktuatoren. Vi har løst udfordringen ved at bygge det hele ind i aktuatoren, så der ikke er risiko for at få vand, fugt eller lignende ind i motoren. Samtidig gør de runde flader og svejsede samlinger det nemt at rengøre aktuatoren uden at frygte for nedbrud eller kontaminering, siger Kenneth Robert Pilheden, area sales manager i JVL Industri.

Mactuator blev lanceret for et par år siden, men er netop blevet USDA-godkendt i USA, og er dermed blevet mere relevant for fødevareindustrien.

Lavt styktal begrænser
Men det er lidt en udfordring for virksomheder som JVL at få gang i en masseproduktion af de hygiejniske aktuatorer.

- Alle er meget imponerede over Mactuator, men så længe maskinbyggerne ikke tager de integrerede aktuatorer ind som standardudstyr, er det svært at holde prisen nede, da styktallet bliver meget lavt, siger Kenneth Robert Pilheden.

Han fortæller, at JVL kan få det til at løbe rundt, fordi de er en lille nichevirksomhed, der udvikler specialløsninger til kunderne.

- Vi oplever generelt at mange vælger de elektriske aktuatorer frem for de pneumatiske, fordi de er mere stabile og ensartede. Men det er stadig prisen, der holder mange tilbage fra at konvertere. Der bliver talt meget om hygiejnisk design, men så længe det ikke er standard, vil priserne også være så høje, at mange slutkunder vil vælge muligheden fra, siger Kenneth Robert Pilheden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219