23948sdkhjf

Forhandlere intensiverer kampen om specialister

Tekniske sælgere er guld værd for skærende værktøjsforhandlere.

Nye medarbejdere hænger ikke på træerne. Det mærker de skærende værktøjsforhandlere, som skal rekruttere i en lille skare af højt teknisk kompetente specialister. I horisonten lurer også en fare, fordi det kniber gevaldigt med at få ungt, friskt blod ind i metalindustrien.

Læs brancheanalysen: Skærende værktøj sælger stabilt

Derfor vil manglen på arbejdskraft kun blive større i fremtiden. Og forhandlerne rekrutterer primært fra industrien, når der skal nye specialister ind som sælgere af værktøjet.

- Kampen om medarbejderne er tiltaget. Det gælder både hos leverandører og kunder. Det er svært at finde nye medarbejdere, for der er en stigende aktivitet og færre unge, der går ind på uddannelserne. Vores udfordring er, at mange af vores kunder vil serviceres af nogle, der har en meget, meget dyb erfaring og forståelse for de mange produkter, siger KJV-direktør Henrik Løftgaard.

Skal gøre en ekstra indsats

Kyocera Unimero mærker også bekymringen inde på livet. Derfor barsler aktøren med forskellige tiltag, der dog stadig er på tankestadiet. En mulighed kunne være et internt uddannelsesforløb.

- Vi ser klart en udfordring på sigt i at kunne rekruttere teknisk kompetente medarbejdere, og derfor skal vi også til at gøre en større indsats for at opnå medarbejdere med de rigtige kompetencer.  Vi skal vurdere, om det er interne udvælgelsesforløb, eller det skal ske i en ekstern retning, siger Simon Sondrup, salgs-og marketingschef hos Kyocera Unimerco Tooling.

Med i overvejelserne er også, om forhandleren i fremtiden skal rekruttere sælgertyper. Og bagved have den interne organisation, som kan klæde dem på i den tekniske forstand.

Se branchens nøgletal

Artiklen er en del af temaet Skærende værktøj.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094