23948sdkhjf

Iværksættere printer deres egen produktionslinje

Cph:nano har opfundet NanoCuvette til fotospektroskopi, og de 3D-printer selv deres produktionslinje.

Hvad gør man, når man har udviklet en ny type kuvette til fotospektroskopi af farveløse kemiske processer, men ikke kan vente på at få udviklet udstyr til masseproduktion?

Man 3D-printer da sin egen produktionslinje.

Det er netop, hvad start up-virksomheden Cph:nano har gjort. De er blandt de 20 virksomheder, som fortsat er med i Danish Tech Challenge - et udviklingsforløb målrettet tekniske iværksættere, der arbejder med at bringe nye, fysiske produkter til markedet. Vinderen af Danish Tech Challenge findes til januar.

"Brug-og-smid-væk"

NanoCuvetten er en ny type "brug-og-smid-væk" kuvette til fotospektroskopi, som gør det muligt at analysere farveløse kemiske processer, såsom ændringer i sukker-, protein- eller saltkoncentration.

Produktet består af NanoCuvetten som forbrugsvare og tilhørende software, og den er kompatibel med hardware fra alle globale producenter af fotospektrometre.

NanoCuvetten er baseret på en patenteret fotonisk krystal sensor udviklet på DTU.

- Der er allerede underskrevet NDA med en dansk farmaceutisk produktionsvirksomhed, hvor produktet testes i deres kvalitetskontrol, fortæller Emil Højlund-Nielsen, ph.d. og CEO i Cph:nano.

Han tilføjer, at det årlige verdensmarked for denne type produkter ifølge BCC Research er i milliardklassen.

Som om det ikke er nok, så har de også udviklet deres egen 3D-printer, der kan printe komponenterne i de dimensioner, som de har behov for.

- Vi har valgt en løsning, hvor vi bygger produktionslinjen i kuber af 60x60cm, og på den måde kan vi nemt opskalere produktionen ved blot at tilføje et modul mere til for eksempel montering af krystalsensoren eller et ekstra pakkemodul. Modulerne styres af en Arduino-enhed, og ud over de 3D-printede komponenter, så er hovedparten af alle andre dele standardprodukter fundet på RS Components, fortæller Emil Højlund-Nielsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.234