23948sdkhjf

Digital hæder til Thürmer

Siemens uddelte tirsdag for første gang sin nyindstiftede pris Danmarks Digitale Førertrøje.

Prisen gik til virksomheden Thürmer for sin fremragende måde at integrere digitaliseringen i virksomhedens DNA. Siemens håber, at prisen kan inspirere andre danske virksomheder.

- Fremtiden for Danmark er digitalisering. Vi skal blive ved med at være blandt de bedste i verden til at bruge og inddrage teknologien i erhvervslivet og ikke mindst i produktionsindustrien. Med Danmarks Digitale Førertrøje vil vi gerne støtte op om den udvikling, sagde administrerende direktør for Siemens Jukka Pertola.

Han overrakte prisen til sin CEO-kollega Erick Thürmer og roste i den forbindelse virksomheden for ”sin forbilledlige måde at integrere digitalisering i virksomhedens DNA”.

Den i fjerde generation familieejede virksomhed har i mere end 100 år produceret værktøj – ikke mindst gevind – på ret traditionel vis. På et tidspunkt blev det for omkostningskrævende at producere varerne i Danmark, og der blev flyttet til Kina.

Men i de sidste par år er produktionen blevet gennemdigitaliseret. Og det med så stor succes, at produktionen i 2015 igen kunne tages hjem til Danmark. Hjertet i den digitale omstilling hos Thürmer er den digitale 3D-printer, der kan lave de enkelte dele i metal eller andet materiale direkte fra produkttegningerne. Thürmer er helt fremme globalt med udnyttelsen af denne teknologi og har opnået patenter på nogle af arbejdsgangene.

- Vi er utrolig stolte af prisen. Vi er selv en lille virksomhed med under 30 ansatte. Jeg håber, vores eksempel kan inspirere andre mindre danske virksomheder til at tage digitaliseringen til sig. For det er slet ikke kun for de store – det er for alle virksomheder. Men det kræver, at man beslutter sig for det og tager skridtet fuldt ud, sagde Erick Thürmer.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096