23948sdkhjf

Stepmotor med muligheder

JVL Industri Elektronik brugte SPS IPC Drives-messen til at lancere en ny integreret stepmotor.

Selv om man er en lille virksomhed fra Birkerød, kan man godt tænke store tanker. JVL Industri Elektronik vil da også gerne bide skeer med de store i det omfang, det nu kan lade sig gøre.

Netop derfor er virksomheden fast inventar på SPS IPC Drives-messen i Nürnberg

- Det er et godt sted at vise nye ting frem, og vi har altid noget nyt med på messen. Vi er en meget udviklingsdrevet virksomhed og meget innovative, siger Mads Vernon Jørgensen, som ejer JVL Industri Elektronik sammen med Bo Valeur Jessen.

Bygget efter kundernes behov

Nyt var der da også til kunderne på årets messe.

- Det vigtigste, som vi har udviklet på i meget lang tid, er en integreret stepmotor i Nema 23-størrelsen. Det unikke ved den er, at den har closed loop. Det betyder, at der er encoder indbygget, som så at sige lukker sløjfen. Udover det har den alle mulige funktioner indbygget, som 6 ethernet-protokoller, safe torque off og industri-connectorer, forklarer Mads Vernon Jørgensen.

Selv om JVL Industri Elektronik er vant til at spytte nye produkter ud i et rapt tempo, er den nye motor alligevel noget specielt, ifølge Mads Vernon Jørgensen.

- Stort set alle maskinbyggere kan bruge den her. Det kan være til maskinindstilling, dispenseringsopgaver, transportopgaver, synkronisering og så videre – opgaver hvor det kræver lidt mere præcision end en almindelig AC-motor, og hvor man har brug for høj fart og høj acceleration, siger han.

- Vores mål er at sælge 5.000 styk inden for nogle år – så det bliver en af de helt store for os. Den kan alt det, kunderne vil have. Vi har rent faktisk lavet en markedsundersøgelse og spurgt kunderne, hvad de vil have, og vi har formået at integrere stort set alt det i motoren, fortsætter han.

De første ordrer er i hus

Allerede på SPS IPC Drives-messen kunne han notere de første succeser.

- Responsen har været helt vild. Vi har folk, der har ringet og spurgt, om vi ikke kunne tage den med til dem på messen, og vi har fået ordrer hernede. Så det har været en stor succes. Men vi kan desværre først levere den fra januar, fortæller Mads Vernon Jørgensen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097