23948sdkhjf

En enkelt fejl kan være katastrofal

Fejl i slutproduktet koster kassen og kan være katastrofalt for virksomheden. Kvalitetskontrol og sporing i industrien driver markedet for vision frem.

Det koster kassen for producerende virksomheder at sende fejlbehæftede produkter på markedet, og kravet til kvalitetskontrol og sporing er stigende.

Derfor efterspørger industrien visionsystemer, som allerede er stærkt udbredt i medico-industrien, men vision bevæger sig også i høj fart ind i fødevaresektoren.

- Kvalitetskontrol er motoren i det her, og de tekniske muligheder vokser konstant, siger Karsten Nielsen, som er landechef for Stemmer Imaging i Danmark.

Læs også: Visionekspert skærper fokus

Han peger på, at visionmarkedet vokser omkring 10 procent om året i Europa, og det ser ikke ud til at stoppe. Teknologien på visionområdet er vidt forgrenet, hvor de mest simple systemer kan købes for omkring 20.000 kr.

Men kommer man ud i teknologi som 3D-scanninger, hyperspek­trale målinger og infrarødt lys, så er prisen en helt anden. Og det er ikke teknik, man bare bestiller hjem over nettet. Et hyperspektralt kamera består eksempelvis af 20-25 komponenter, som sættes sammen i den endelige løsning.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093