23948sdkhjf

Banedanmark henter millioner på brugt materiel

Det kan være en vanskelig opgave at værdiansætte en vare, hvis man ikke på forhånd har kendskab til, hvilken pris markedet er villig til at betale. Og da Banedanmark for nylig stod med en såkaldt stoppemaskine, som ikke ses hver dag på auktion, besluttede de sig derfor for at sætte aktivet i fri udbud på auktionssitet Klaravik, som forhandler brugt maskinel i både ind- og udland. En beslutning som skulle vise sig at være ganske klog:

- Vi har ikke meget erfaring med at sælge stoppemaskiner, da det kun er anden gang, vi har en til salg. Derfor så vi det som en oplagt mulighed at gøre brug af en international salgsplatform som springbræt til at komme så bredt ud med vores budskab som muligt, siger Banedanmarks sektionschef Nikolaj Unmack Nielsen, og tilføjer:

- I Banedanmark er vi forpligtiget til at få den bedste pris for vores aktiver, sådan at vi kan bruge overskuddet til at vedligeholde den danske jernbaneinfrastruktur. Og her er netauktion et vigtigt værktøj, hvor der netop tilføjes et ekstra konkurrenceelement, sådan at alle interesserede købere kan byde ind på lige vilkår og konkurrere om bedste bud, siger han.

Stoppemaskinen, hvis formål er at vedligeholde skinnerne, blev vurderet til 4 mio. kr., men endte med en auktionspris på 8,3 mio. kr., som er det hidtil højeste hammerslag på Klaravik Netauktion. Fem købere bød på maskinen, som blev solgt udenlands til en europæisk aktør.

Banedanmark har før solgt brugt maskinel som eksempelvis tjenestebiler på auktion og er flere gange blevet bekræftet i, at auktion er et godt værktøj til at opnå en høj salgspris. Et salg er en ressourcekrævende proces at stå for, og derfor valgte Banedanmark denne gang at udlicitere opgaven til Klaravik. Det har Nikolaj Unmack ikke fortrudt:

- Vi har valgt at outsource salgsprocessen, da vi ved, at det i sidste ende betaler sig, at en tredjepart står for at præsentere varen bedst muligt med nøjagtige og detaljerede beskrivelser og billeder, som giver et reelt indtryk af maskinens stand. Samtidig er det en ekstra sikkerhed for os, at vi ved, at hele processen bliver håndteret professionelt fra start til slut, siger Nikolaj Unmack Nielsen.

Banedanmark har intentioner om at anvende Klaravik igen som salgsplatform til salg af andre aktiver såsom sporgående maskiner og vogne.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109