23948sdkhjf

Over 100 fynske underleverandører lever godt af robotklyngens succes

Den odenseanske robotindustris succes forplanter sig i underleverandørlaget over det meste af Fyn.

Det viser en oversigt over det fynske underleverandørnetværk. Spredt over store dele af Fyn ligger mindre virksomheder med speciale i pladebearbejdning, elektronik, støbning, montage, rådgivning og så videre, som også mærker, at der er gang i salget i robot- og automationsvirksomhederne.

Formålet med kortlægningen har været at få så stor og dybdegående indsigt i hele værdikæden omkring den fynske robot- og automationsklynge som muligt. 

Og den afsmittende effekt fra robot- og automationsvirksomhederne til de lokale underleverandører kan blive endnu større, vurderer forretningsudvikler i Odense Robotics, Søren Aarhus, som har foretaget kortlægningen. Det handler primært om at øge kendskabet mellem klyngevirksomheder og underleverandører.

- Vi ser, at kun få af de mindre underleverandører har sælgere ansat – de koncentrerer sig først og fremmest om at producere og levere de ordrer, de får ind. Ligeledes ser vi, at hos mange af robot- og automationsvirksomhederne ikke har en samlet indkøbsfunktion. Hvis vi i Odense Robotics kan bidrage til, at robot- og automationsvirksomhederne i klyngen får bedre kendskab til de mange kompetente fynske underleverandører, der findes – og omvendt – så er der sandsynlighed for, at endnu flere ordrer bliver lagt lokalt, med øget omsætning og arbejdspladser til følge, siger Søren Aarhus.

Derfor er næste skridt i indsatsen, at få omsat den viden og de data til et brugbart værktøj for virksomhederne. I løbet af de kommende måneder vil Odense Robotics derfor oprette en online-portal over alle de identificerede underleverandører. Her vil man hurtigt kunne finde fynske leverandører til helt specifikke typer af opgaver. Portalen bliver åben for alle, så virksomheder uden for Fyn også vil kunne finde en fynsk samarbejdspartner. Opfølgende undersøgelser skal kaste lys over, hvad den afsmittende effekt betyder rent økonomisk for underleverandørerne.

Fakta om kortlægningen:

· 115 virksomheder er identificeret som underleverandører til de 80+ robot- og automationsvirksomheder gennem interviews og audits.
· Underleverandørvirksomhederne fordeler sig i 9 ud af 10 fynske kommuner
· Underleverandørerne er blevet opdelt i 13 kategorier, efter den type specialopgaver, de løser.
· Kriteriet for at komme med på underleverandørkortet er, at virksomheden leverer komponenter eller services til én eller flere virksomheder i klyngen, Odense Robotics.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094