23948sdkhjf

Eksportambitioner får ung robotvirksomhed til at ændre navn

CP Robotics måtte sande, at det ikke var muligt at anvende deres gamle firmanavn, CorePath Robotics, på alle markeder. Derfor så de sig nødsaget til at ændre det.

Den danske robotvirksomhed CP Robotics (tidligere CorePath Robotics) forbereder et indtog på markeder flere steder i udlandet.

Dog er den canadiske robotvirksomhed "ClearPath Robotics", som er specialiseret i autonome terrængående robotkøretøjer, allerede godt stadfæstet på flere af nøglemarkederne. Derfor har CP Robotics ikke kunnet anvende sit gamle navn her, da det var for enslydende.

- Vi er selvfølgelig ærgerlige over, at vi af juridiske årsager ikke har kunnet anvende vores forrige navn. Dog er vi også meget tilfredse med det nye navn, CP Robotics, som vi tidligere har anvendt som forkortelse ved flere lejligheder. Vi ser nu frem til at fokusere på planlægning af eksport til lande i Europa, USA og Kina under det nye navn, fortæller administrerende direktør i CP Robotics, Jimmy Alison Jørgensen.

Intelligente robotter til SMVerne

CP Robotics blev grundlagt i september 2015, og er et spin-out fra SDU finansieret af Science Ventures og Syddansk Teknologisk Innovation. Virksomheden har været en del af Odense Robotics StartUp Hub for lovende robotvirksomheder siden februar 2016, og har hidtil haft stor fremgang.

Kerneteknologien er en patenteret algoritme, der muliggør, at robotter selv kan planlægge deres arbejdsbane ud fra en 3D-scanning af emnet.

Fokus er i første omgang på små og mellemstore virksomheder, der arbejder med slibning, polering eller fræsning i deres produktion. Her er der lagt særlig vægt på at gøre det kosteffektivt for SMV’er at anvende robotter til at overtage opgaver, som er sundhedsskadelige.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

3.147