23948sdkhjf

Investorer fra Singapore zoomer ind på Danmark

16 mindre danske virksomheder præsenterede deres produkter og løsninger, da en række investorer fra Singapore besøgte Danmark. Investorerne er på udkig efter smarte, innovative og bæredygtige danske løsninger.

16 mindre danske virksomheder præsenterede deres produkter og løsninger, da en række investorer fra Singapore besøgte Danmark. Investorerne er på udkig efter smarte, innovative og bæredygtige danske, urbane løsninger, der kan tilpasses deres forhold. 

Tre af de store singaporeanske spillere inden for smart byudvikling sad på spring, da 16 danske håbefulde danske virksomheder præsenterede deres bæredygtige løsninger.

Det gjorde de med håbet om at blive en del af et fremtidigt Living Lab i Singapore – en form for testbed, hvor de nyeste løsninger demonstreres i almindelige omgivelser.

Smart City World Labs vil oversætte den singaporeanske interesse for den danske model til eksportordrer ved at etablere Living Labs i Singapore sammen med en række danske virksomheder.

Projektet tager udgangspunkt i tre eksisterende danske Living Labs i første omgang Danish Outdoor Lighting Lab (DOLL), Copenhagen Solutions Lab samt DTU Smart Campus.

Målet er at skabe en ny Living Lab-baseret eksportmodel, som kan hjælpe danske virksomheder ind på Smart City-markedet i Singapore og på sigt til andre dele af verden.

Konsortiet bag projektet består af Gate 21, Quercus Group, DTU og Den danske ambassade i Singapore. Projektet er finansieret af Industriens Fond.

Virksomhederne er mindre danske virksomheder, der ellers ville have svært ved at skabe et eksportgrundlag i udlandet. Det får de muligheden for her – i første omgang til et marked i Singapore.

Muligheden er opstået i projektet Smart City World Labs, der arbejder for at etablere strategiske samarbejder mellem Living Labs i Singapore og Danmark.

Målet er, at innovative danske virksomheder kan få deres løsninger og produkter ud over rampen uden om traditionelle indgange. 

- For os er det en fantastisk mulighed at pitche vores løsning til folkene fra Singapore. Den mulighed og den kontakt ville vi ellers ikke være kommet i nærheden af lige foreløbig, så på den måde giver det her projekt os en ny og anderledes eksportmulighed, som bestemt er spændende for vores virksomhed, fortæller John Steen Jensen, co-founder af virksomheden AC-Sun. 

AC-Sun, der var en af virksomhederne, der præsenterede deres løsning, har opfundet et aircondition system, som primært er drevet af solfangere.

AC-Suns løsning bruger kun en tiendedel af den energi, der forbruges af traditionelle systemer, og netop dét gør deres løsning interessant for et land som Singapore, der har et stort energiforbrug på afkøling.

- Det har været spændende for os at mærke, at interessen fra Singapore er fokuseret – ikke på anvendelsen af solvarme, som vi er vant til – men på spildvarme, som Singapore har meget af. Dermed vil vores teknologi kunne øge effektiviteten af Singapores fjernkølingssystemer, siger Mads Aarup, civilingeniør og energiarkitekt, som præsenterede AC-Sun løsningen.

Tigerne fra Singapore

Det var repræsentanter fra Nanyang Technological University (NTU), der er Singapores største tekniske universitet, Surbana Jurong, der er en af Asiens største rådgivere inden for udvikling af byer og infrastruktur og Temasek, der er en af Singapores største investorer med samlet portefølje på cirka 1 billion danske kroner, som kom til Danmark for at afsøge samarbejdsmuligheder og lære mere om vores måde at lave byer på. 

Og delegationen fra Singapore blev præsenteret for mange forskellige løsninger. Det var alt fra en insektradar, til et plug’n’play brusepanel, som kan rense, sterilisere og cirkulere badevand direkte fra badegulvet i en bruser med 90 procent vandbesparelse til følge og til hvordan borgere bliver inddraget i klimatilpasningsprojekter.

Det er netop spørgsmålet om, hvordan får vi matchet de smarte, bæredygtige danske løsninger med de rette byer og de rette investorer, som fik Industriens Fond til at finansiere og igangsætte projektet Smart City World Labs, som drives af Gate 21, Quercus Group, DTU og Udenrigsministeriet.

- Ved at etablere et Living Lab, i et samarbejde mellem de to lande, så kan løsninger og produkter demonstreres i praksis af danske og singaporeanske virksomheder. Singaporeanerne involveres aktivt i at få tilpasset de danske løsninger, så de passer bedre til en singaporeansk kontekst – for siden at kunne eksporteres til både Singapore og det øvrige Asien. Hvis modellen virker tilfredsstillende, kan etableringen af Living Labs være vejen frem andre steder også, siger Mads Lebech, administrerende direktør for Industriens Fond. 

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109