23948sdkhjf

Skoler vil skabe videncenter for automation

Tre erhvervsskoler går sammen og vil etablere et nationalt videncenter for automation og robotteknologi.

Syddansk Erhvervsskole, Herningsholm Erhvervsskole og EUC Syd samarbejder om at etablere et teknologitungt nationalt videncenter for automation og robotteknologi.

De tre uddannelsesinstitutioner satser alle på robotter og automation i et videncenter, blandt andet fordi arbejdsmarkedet i øjeblikket efterspørger arbejdskraft med viden og specialisering inden for nye teknologier som automatisering, industrirobotter og robotsvejsning.

- Vi går sammen med de to andre uddannelsesinstitutioner om at skabe et nyt videncenter, fordi vi tror, at et sådan center kan løfte vores uddannelser. Det er vi interesseret i, fordi vi er Sønderjyllands største uddannelsesinstitution, og vi er omgivet af stærke globale brands som Danfoss A/S, der efterspørger vores nyuddannede arbejdskraft til industrien især inden for automatiktekniker, siger direktør for EUC Syd Finn Karlsen.

Videnscenteret vil kræve væsentlige investeringer i nyt udstyr og teknologi.

- Avancerede bearbejdningsanlæg, ladekaruseller og robotarme samt nye teknologier i konstruktion som robotsvejsning og programmering af software er noget af det udstyr, vi vil investere i for at skabe et teknologitungt videncenter. For at uddanne fremtidens arbejdskraft er vi dybt afhængige af, at det lokale erhvervsliv bakker op. Her samarbejder vi med klyngeorganisationen, Odense Robotics, og vi ved, at de ser det som en fordel, at kunne uddanne den manglende arbejdskraft i klyngens egen baghave med henblik på at kunne samarbejde om udstyr, undervisning og lærepladser, siger Direktør for Syddansk Erhvervsskole Lars Bregnehøj.

Investeringerne skal blandt andet finansieres af den udstyrspulje på 150 millioner kroner som Folketinget vedtog i efteråret 2015.

Satser på sommeren 2017

Ambitionen er at uddanne fremtidens arbejdskraft inden for industriteknik, automatikteknik, værktøjsmager, CNC tekniker, smed, skibsmontør og elektriker.

Alle disse uddannelser vil indgå i et kommende videncenter for automation og robotteknologi. Uddannelsen som fx skibsmontør har ingen af de tre uddannelsesinstitutioner i dag, men her vil videncentret samarbejde med andre skoler, som udbyder uddannelsen.

De tre uddannelsesinstitutioner vil ansøge Undervisningsministeriet om at blive en del af ét af de videncentre, det politisk er besluttet at etablere inden for erhvervsuddannelsesområdet.

Konsortiet forventer, at det nye videncenter inden for automation og robotteknologi vil være i drift i løbet af 2. halvår 2017. Lokale aktører som Odense Robotics, Syddansk Universitet og Odense Kommune bakker allerede op om et nationalt videncenter.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079