23948sdkhjf

Ny puls til ældre afgrater

Gantech i Ribe har succes med opgradering af Fladder afgratningsmaskine årgang 2000.

Det kan give gevinst at opgradere en ældre maskine med ny teknik.

Det ved de hos den metalbearbejdende underleverandør Gantech i Ribe, som netop har skiftet de centrale dele ud på en 16 år gammel 300/Gyro afgratnings­maskine fra danske Fladder. Gearhovedet med seks spindler er blevet udskiftet til sidste nye model i 2015, og det har givet den ønskede gevinst.

- Det var virkelig et spring fremad. Det var pludselig en helt anden maskine, vi havde i hænderne. Vi opnåede straks bedre kvalitet og var specielt overrasket over de nye børster, der sliber mere aggressivt, har meget længere standtid og bevarer de gode afgratningsegenskaber til det sidste, siger Tom Bruun, der er produktionschef hos Gantech.

Han henviser til de emner, der bliver slebet i maskinen. Her er kanterne afrundet ensartet også ved hullerne, og de lasergraverede tal på et emne er stadig tydelig selv efter afgratningen.

Tom Bruun forklarer, at det gamle gearhoved egentlig ikke fejlede noget, men det nye øger kapaciteten og er monteret med de senest udviklede lock-it spindler og Ø400 mm slibebørster fra Fladder Danmark.

Købte den brugt i 2009
Selvom afgratningsmaskinen fra Fladder er 16 år gammel, så har den kun stået i Ribe siden 2009.

Dengang blev den købt på Fyn, fordi Gantech var på udkig efter en løsning til afgratning og ikke ville investere i en ny maskine.

- Ærligt talt må jeg indrømme, at jeg i starten ikke var så hooked på Gyro’en, men jeg må sande, at vi ikke kan undvære den i dag. Den er en central maskine i vores produktion, og vi bruger den både på egne emner og afgrater også "ud af huset", siger ejer af Gantech, Henrik Gantzel.

Det var en snak med Jes Ravn fra Fladder Danmark, som førte til et tip om, at der var en brugt maskine til salg på Fyn. Gantech købte maskinen direkte og fik efterfølgende tilbudt gratis igangsætning og træning af Fladder Danmark.

- Vores kunde på Fyn lukkede afdelingen, hvor maskinen var, så det var en win-win situation for alle, at maskinen skiftede ejer, fortæller Jes Ravn.

Siden da er Gantech løbende blevet informeret om opgraderingsmuligheder på maskinen, hvilket altså senest har betydet, at hjertet i maskinen er skiftet.

For Fladder beviser forløbet, at det altid har været Fladder Danmarks strategi, at nyudvikling også skal kunne tilpasses til de gamle maskiner. Det gælder både mekaniske komponenter og værktøjer.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093