23948sdkhjf

Nu laver de det ultra tyndt

Uddeholm Danmark har anskaffet et avanceret anlæg til PVD- og CVD-belægninger. Det betyder hurtigere levering til kunderne.

Uddeholm i Kolding har i et par år tilbudt kunderne PVD- og CVD-belægninger, som blev udført på anlæg i Tyskland. Nu har firmaet taget det fulde skridt og købt sit eget Eifeler-anlæg, som nu er installeret i virksomheden i Kolding.

- Det har været målet for os at kunne levere hurtigere. Det betyder meget for vores kunder. Det kan vi nu, siger Per Stamp, distriktschef og leder af det ny PVD-center.

Det nye center bliver indviet 27. januar klokken 11-15. 

Uddeholm, som er en stor leverandør af værktøjsstål, kan nu påføre hovedparten af de tilbudte belægninger i Kolding. Der er kun få belægninger, der stadig må sendes til Tyskland.

- I princippet kan vi lave 90 procent af alle belægninger her i Danmark. Nogle af de mest brugte belægninger som Variantic, Crosal og Tin Ultrafine vil vi udføre kontinuerligt her i Kolding, siger Per Stamp.

Kørt ind i november
Variantic og Crosal bruges til snitte-, stanse- og trækværktøjer. Tin Ultrafine bruges især til polerede overflader på sprøjtestøbeværktøjer.

Det nye anlæg kan tage emner op til 450 mm i diameter og 486 mm i højden. Den maksimale vægt er 300 kg.

Eifeler-anlægget blev kørt ind i november, og det har kørt efter hensigten. Nu løser de to nyansatte medarbejdere dagligt opgaver på maskineriet.

PVD-anlægget har ikke været helt billigt. Det har kostet "tæt på et tocifret millionbeløb", ifølge direktør Åge Østergaard, Uddeholm. Han ser en god synergi i både at levere værktøjsstål og levere belægninger til stål.

- Vi kan give kunderne en totalløsning.

PVD og CVD er meget tynde belægninger på mellem 1μm og 10μm med meget stor hårdhed, helt op til 4.000 Vickers.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.234