23948sdkhjf

Nyt center for 3D-print i Trekantsområdet

Virksomheder får nu mulighed for at lære, afprøve og producere ved hjælp af den nyeste 3D-teknologi. Det sker ved etableringen af Nexttech.

Foreningen Business Kolding har taget initiativ til at etablere Nexttech og er fødselshjælper til etablering af de fysiske rammer i Kolding, der skal muliggøre, at virksomhedernes parathed og anvendelse af 3D-print som produktionsmetode styrkes. Det oplyser Business Kolding i en pressemeddelelse.

Blandt partnerne i projektet er Aalborg Universitet, som skal sørge for, at den unikke viden er til stede.

- Vi ser 3D-teknologi revolutionere den måde, virksomhederne arbejder med produktion og produktudvikling på. Som partner i Nexttech får Aalborg Universitet adgang til at gennemføre forskning og uddannelse på et fuldskala produktionsanlæg og i tæt samspil med de mange stærke produktionsvirksomheder i Trekantområdet og resten af Danmark, udtaler Mogens Rysholt Poulsen, dekan på Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultet, Aalborg Universitet.

Drivkraften i Nexttech er imidlertid virksomhederne, som får adgang til produktionsfaciliteter og hinandens viden på området. De tilknyttede medarbejdere i Nexttech skal sikre, at virksomhederne matches både med hinanden og med andre som for eksempel Aalborg Universitet, så den fremadrettede produktudvikling sker i fællesskab og derigennem øger konkurrenceevnen.

- Vi ser et stort potentiale i anvendelse af 3D-design og 3D-produktion i vores virksomhed. Med adgang til den viden og de faciliteter, Nexttech tilbyder, ser vi en rigtig god mulighed for hurtigt at klæde vores medarbejdere fagligt på til at udnytte 3D i vores produktudvikling, påpeger Søren Ravn, direktør i Sjølund.

- Initiativet handler primært om at få bragt viden om 3D-print ud til danske virksomheder, da dette allerede i dag er - og for fremtiden i endnu højere grad vil være - en måde at fremstille emner til maskiner og konstruktioner på, uddyber Per Lynnerup, direktør i Teccluster og initiativtager.

Ifølge Per Lynnerup vil der blive oprettet pladser til ph.d.’er og andre forskere, for hvem det også vil være relevant at skabe kontakter i industrien.

På teknologisiden fokuserer centret især på SLA- og SLS-teknologier inden for plastområdet, og på metaldelen vil det være SLM.

I alt vurderer han, at der i løbet af 2017 vil blive installeret fem maskiner i centeret, hvoraf mindst én vil være til metalemner.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.359