23948sdkhjf

Automater giver dobbelt gevinst

GMR Maskiner i Horsens sparer både tid og penge med tre ORSY vending maskiner fra Würth Industri.

- Der har været en indkøringsperiode, men vi sparer både tid og udstyr.

Sådan lyder den overordnede melding fra GMR Maskiner i Horsens, når det handler om effekten af virksomhedens nye vending-maskiner fra Würth Industri.

GMR Maskiner producerer specialdesignede redskaber og maskiner til renhold af park, vej og anlæg og har tre automatiserede udstyrsmoduler fra Würth Industri stående i produktionen. I de tre maskiner trækker 40 ud af de i alt 60 medarbejdere ved hjælp af deres personlige nøglebrik alt fra handsker og sikkerhedsbriller til skæreskiver.

- Det sparer mig i hvert fald for to timer om ugen, og det bliver mere og mere, efterhånden, som flere varer bliver kørt ind på automaterne, siger maskintekniker Ole Møller, som de sidste 10 år har stået for indkøb af tekniske artikler hos GMR Maskiner.

Automatisk bestilling
De såkaldte ORSY-mater ankom i sommer, og de taler direkte sammen med centrallageret hos Würth Industri. Det betyder, at der automatisk bliver bestilt varer til vending-maskinerne, når varebeholdningen inde bag glasruderne når ned på et vist niveau.

- Bekymringen i det her var jo, om man kunne løbe tør for de her tekniske artikler, for det må ikke ske, og det sker heller ikke. Hvis vi finder ud af, at vi har en forkert mængde af noget, så bliver det hurtigt ændret, siger Ole Møller.

Han kender ikke den endelige gevinst på bundlinjen for de tre vending-maskiner, men at der er gevinst, er han ikke i tvivl om. For udover hans egen tidsbesparelse, så sparer GMR Maskiner også i den samlede mængde udstyr, som medarbejderne bruger.

- Indtil videre har vi sparet cirka 10 procent i mængderne. Før kunne jeg konstatere, at der lå 500 skæreskiver rundt omkring, mens reolen var tom, og det sker jo ikke mere, siger han.

Samtidig giver maskinerne mulighed for at tildele medarbejderen netop den kvalitet af udstyr, som medarbejderen har brug for.

- Vi kan jo også se, når nogen slider to par handsker op på en dag. Så får de en lidt dyrere handske, forklarer han.

Würth er eneleverandør
Som en del af aftalen omkring vending-maskinerne er Würth Industri blevet eneleverandør af tekniske artikler til GMR Maskiner, og det ser Ole Møller som meget positivt.

Det gælder også på de specialbolte, som GMR Maskiner bruger rigtig mange af hver dag og helt sikkert ikke må løbe tør for.

De tre automater hos GMR Maskiner er alle tilpasset den type varer, der skal udleveres fra dem. På alle moduler er varen tydeligt synlig gennem glas/plexiglas med oplyst baggrund.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.22