23948sdkhjf

Årets talenter 3D-printer, måler med laser og renser luften

De nye priser fremhæver og hædrer en flok pionerer, der har skabt værdifulde løsninger for samfundet og industrien. Vinderne er alle eksempler på, hvad nysgerrighed, innovation og hårdt arbejde kan udrette

Innovationsfonden afslører nu vinderne af fondens priser ved dette års EliteForsk-konference.

For første gang nogensinde uddeler fonden priser til en flok exceptionelle individer der har udmærket sig inden for hver deres felt.

Alle vinderne hyldes for deres innovative ideer, inspirerende forskning og bidrag til samfundet.

Innovationsfonden igangsætter forskning, der er med til at ændre vores samfund og vores måder at leve på. Nu uddeler Innovationsfonden i forbindelse med Eliteforsk-priserne fem priser, der hylder innovative projekter og de nyskabende mennesker, der står bag.

- Bedre udnyttelse af vores forskning kræver investeringer i det, som ingen endnu har skabt. Og det er Innovationsfondens fokus. Derfor er jeg glad for, at vores fem priser alle går til mennesker og projekter, der fremmer erhvervslivet og påvirker vores samfund og måden, vi lever på”, siger Peter Høngaard Andersen, direktør i Innovationsfonden.

De tre priser er:
• Grand Solution Prisen på 1 million kr. som uddeles til Jørgen Arendt Jensen og Erik Vilain Thomsen fra DTU for en bærbar ultralydsscanner. 

• Årets Innovatør Prisen på 250.000 kr. som uddeles til Mads Tvillinggaard Bonde fra virksomheden Labster for virtuel undervisning. 

Tre Årets Talenter på hver 50.000 kr. som uddeles til:

  • Carl Meusinger fra Københavns Universitet for en ny løsning til rensning af røg fra industrien,
  • Qi Hu fra DTU for nye lasermålingsmetoder til vindmøller, som gør det nemmere at udnytte vindforholdene mere optimalt, og dermed producere billigere grøn energi. 
  • David Bue Pedersen fra DTU for nytænkende brug af 3D-print.

David Bue Pedersen har i samarbejde med LEGO udviklet en måde, der kan effektivisere LEGOs produktion. Hans projekt omhandler hurtigere, mere kompleks og præcis 3D-printning.

I følge Innovationsfonden har projektet potentiale til at forkorte processer, der normalt kan tage flere uger, ned til at kunne klares på få dage. I fremtiden måske endda få time

- Bedre udnyttelse af vores forskning kræver investeringer i det, som ingen endnu har skabt. Og det er Innovationsfondens fokus. Derfor er jeg glad for, at vores fem priser alle går til mennesker og projekter, der fremmer erhvervslivet og påvirker vores samfund og måden, vi lever på. Eksempelvis Carl Meusingers løsning til rensningsanlæg, der er billigere og kan være med til at nedbringe antallet af personer, der dør før tid, siger Peter Høngaard Andersen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.345