23948sdkhjf

Software speeder fræsetiden op

Cadsys og DeltaCam viste på VTM eksempler på, hvordan fræsetiden bliver reduceret med den rigtige CAM-løsning.

Det flyver med hvide flager fra det EPS-flamengo-materiale, som bliver angrebet af en 18-akset dobbeltspindlet fræser hos DeltaCam på VTM.

Vi har presset maskinen lige til grænsen, og måske lidt over. Den er egentlig optimeret til fem-akset bearbejdning, siger Søren Friis, administrerende direktør i Kolding-virksomheden DeltaCam.

En ung knægt stopper og spørger, nærmest undskyldende, om det kun er flamengo-plast, der kan fræses på robotcellen?

- Nej, lyder svaret.

- Plastmaterialet er kun til demonstration. Men vi viser, at selv avanceret spåntagning ikke behøver at tage lang tid eller være dyrt. Vi anvender Powermill-software til at programmere den 18-aksede bearbejdning uden maskinkollision fra første gennemkørsel, Søren Friis.

Fræsetiden forkortes
Hos Cadsys var de trætte af at skulle køre fire dage med spåner til ingen verdens nytte på VTM.

Derfor er CAD/CAM-leverandøren, der blandt andet forhandler Esprit, SolidCAM og Space­Claim, gået sammen med Krogsgaard Maskinfabrik om at køre produktion på en fem-akset DMU 40 eVo, udlånt af DMG MORI Danmark. Netop Krogsgaard Maskinfabrik har brugt Cadsys CAM-løsninger til at reducere fræsetiden markant.

- Det er vigtigt, at vores kunder kan se de konkrete fordele ved at justere på CAD/CAM-løsningerne. Vi er ikke bundet af et enkelt software og kan derfor tilpasse softwaren til de konkrete behov. Hos Krogsgaard Maskinfabrik fik vi reduceret fræsetiden med 51 procent, og vi har oplevet reduktioner på op til 80 procent, siger Ricco Busk, administrerende direktør i Cadsys.

Han forklarer, at med den rigtige CAM-software kan spåntagende virksomheder optimere på indkøringstiden og skæretiden - jo hårdere metallet er, desto større er besparelsen.

Derudover så kan levetiden på det skærende værktøj forlænges, så samlet set kan den rigtige softwareløsning være tilbagebetalt på et halvt år, fortæller Ricco Busk.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.25