23948sdkhjf

Miljø-forbedringer på CNC-maskinen er penge værd

Der er flere grunde til at investere i miljøet omkring maskinerne, lyder det fra AVS.

De fleste industrivirksomheder har en ting til fælles; de vil gerne optimere produktionen.

Og for de metalbearbejdende industrier går vejen til optimering også gennem investeringer i miljøforbedringer.

Det er det budskab, som handels- og rådgivningsvirksomheden AVS gerne vil ud med på VTM-messen.

- Miljø er ofte et område, der bliver opfattet som en ekstra omkostning. Men syge medarbejdere og fare for ulykker, det spiller jo en væsentlig rolle for en virksomhed, påpeger Kjeld Bagger, som er direktør for AVS. 

Banale problemer 
Kjeld Bagger forklarer, at det handler om helt banale situationer, som kan afhjælpes med investering i opgraderede filtersystemer.

- Du åbner maskinen, du får luft ud i ansigtet, og der kommer måske olie på gulvet, og det vil du gerne undgå, forklarer Kjeld Bagger, som med AVS har flere filter- og rensesystemer på programmet.

Det mest enkle system er Filtermist, der er en slyngrenser, der sættes direkte ovenpå CNC-maskinen. Filtermist slynger maskinens luft, hvorefter den opsamlede væske kan tappes af.

- Det er vores mest enkle system, og det er et enkelt og simpelt alternativ til ældre systemer, hvor du manuelt skal rense filteret, siger Kjeld Bagger, der melder om opadgående salg på Filtermist til den spåntagende industri.

Men samtidig understreger han, at Filtermist har sine begrænsninger.

- Mange spåntagende maskiner kører i dag så stærkt, at der dannes en olietåge i stedet for dråber. Og den tåge kan du tage med vores system Absolent, siger Kjeld Bagger med henvisning til et andet produkt, som AVS havde med på VTM.

Artiklen er en del af temaet VTM 2017.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.265