23948sdkhjf

Direktør: Denne maskine løser stort spån-problem

Ny Citizen-maskine bryder med et nyt vibrationssystem de lange og besværlige spåner ved drejning i nylon, plast, titanium og rustfri. - Dem sælger vi nok fem af i år, siger Masentia-direktør Flemming Hjort.

- Her er maskinen, hvor du virkelig har et væsentligt argument, når du skal sælge den.

Sådan siger Masentia-direktør Flemming Hjort, da han viser rundt på Masentias stand under VTM-messen i Odense.

Det er en Citizen drejebænk med Mitsubishi-styring, han peger på.

Maskinen er udstyret med systemet LFV, der står for low frequency vibration, og det er her, den store nyhed skal findes.

LFV-systemet får det skærende værktøj til at bevæge sig dynamisk på emnet, i bølger og skiftende afstand, så spånen brydes.

Slut med lange spåner
Dermed er det slut med alt for lange spåner og spånophobning i drejebænken, når der arbejdes i traditionelt vanskelige materialer som nylon, plast, titanium og rustfri.

- Det er et samspil mellem maskine og styring, der gør det her muligt. Kunderne er meget begejstrede, fordi de pludselig kan køre ubemandet i de her materialer, og de får bedre standtider på værktøjet, siger Flemming Hjort og henviser til det meget manuelle arbejde og overvågning, som drejning i de nævnte materialer normalt kræver.

- Det her er en lidt dyrere maskine, men du slipper for rigtig mange udfordringer, siger Flemming Hjort, som med glæde konstaterer, at interessen for maskinen også er stor blandt de besøgende på messestanden.

- Vi leverede den første af de her maskiner i december, og den næste bliver leveret lige efter messen. Det er meget sandsynligt, at vi sælger fem af dem her i år, siger Flemming Hjort om systemet, der leveres til stænger med diameter på 20 millimeter, mens 32 millimeter kommer om et års tid.

Artiklen er en del af temaet VTM 2017.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.25