23948sdkhjf

Et år med fart på

Under årets VTM-messe var det præcis et år siden, at polske Eagle valgte at investere i Cutma, og sammen dannede de Eagle Denmark.

Og det har været et hektisk år, kan indehaver Kim Glad konstatere.

- Den 28. februar sidste år var datoen, hvor jeg solgte den første maskine, og den 28. februar i år solgte jeg nummer otte – og vi har solgt alle modeller, fortæller Kim Glad.

- Der er ingen tvivl om, at det var den rigtige beslutning at lade Eagle gå ind og være medejer, og det første år er gået langt over forventning. Markedet har taget rigtig godt imod, at vi er gået ud som maskinproducent og ikke bare en forhandler, uddyber han.

På VTM 2017 havde Eagle da også besluttet sig for at vise muskler. Med en ægte ørn som blikfang blev kunderne hentet ind på virksomhedens stand, hvor de kunne se Eagles 12 KW iNspire fiberlaser, som første gang blev præsenteret på EuroBlech sidste år.

- Modtagelsen var enormt positiv. Vi kom som de eneste med en 12 KW på EuroBlech og er stadig de eneste, der har den i verden, forklarer Kim Glad, og fortsætter:

- Vi har fordoblet hastigheden i forhold til vores 6 KW, hvor vi kørte lige omkring 8 meter i timen. Skærehastigheden er nu 17,5 meter i timen på 12 KW. 12 KW er selvfølgelig omkring 30 procent dyrere – men for de 30 procent kan man få en dobbelt så stor kapacitet.

Vil ikke være som de andre
Han er ikke bange for at bruge store armbevægelser, og målet er at erobre 20 procent af det danske marked inden for fem år. Og det skal ske ved at skille sig ud fra mængden.

- Hvis vi gør det, alle andre gør, så kommer vi ingen steder. Vores maskiner er bygget anderledes. Vi bygger ikke stålrammer, men granitrammer, og vi bygger kulfibertravers på. Vores maskine kan accelerere med 6G, og vi ligger typisk 20 procent højere i effektivitet end konkurrenterne. Vi køber open source komponenter, så vores komponenter er frit tilgængelige på markedet. Vi kører online service på dem og lader kunderne selv reparere dem, uden at garantien bortfalder, men vi tilbyder også at stå hos kunden inden for 24 timer, hvis det er det han ønsker, forklarer Kim Glad.

Han regner i øvrigt med inden for overskuelig fremtid at åbne et nyt showroom i Randers, hvor kunderne kan se virksomhedens fiberlasere i funktion.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.114