23948sdkhjf

Amada jagter de små marginaler

Konkurrencedygtighed er i fokus i metalindustrien, og det mærker man hos maskinleverandørerne, der i stigende grad skal hjælpe kunderne med at presse stykpriserne nedad.

På årets VTM-messe havde Amada to maskiner i fokus; fiberlaseren LCG3015-AJ og kantpressen HG1003-ATC.

Begge maskiner har Amada designet og udrustet til et marked, hvor seriestørrelserne bliver mindre og mindre, og omstillingerne dermed bliver flere.

- Vi ved godt, at hverdagen ude ved vores kunder ikke er sådan, at de ved, hvad de skal producere de næste otte timer, så der er kæmpe efterspørgsel på fleksible løsninger, og det forsøger vi at imødekomme, siger Michael Laursen, der er teknisk chef hos Amada.

Hurtigere omstillinger
For kantpressens vedkommende så er det helt store salgsargument, at maskinen er udstyret med automatisk værktøjsskift.

- Automatisk værktøjsskift er meget oppe i tiden – selvfølgelig fordi vi skal nedbringe omstillingstiden. Den kan selv skifte værktøj, mens operatøren er henne og hente nye emner. Et fuldt skifte sker på under tre minutter. Nogle gange kan kunderne for eksempel få tre-styks serier, og så holder det jo ikke, at man skal bruge en halv time på omstilling, forklarer Michael Laursen, der også nævner en anden tidsbesparende feature ved kantbukkeren:

- Den er udstyret med en VPSS Software Solution Pack. Ideen er, at man prøver at flytte programmeringen offline - igen for at optimere gennemløbet. Det vi normalt gør ude ved kunderne er, at vi tager ordrepuljen og putter ind i offline-programmeringen, og så kommer den selv med forslag til optimering.

Kunderne vil have fiber og mange KW
- Det er selvfølgelig lidt samme tendens, når vi ser på fiberlaseren som med kantpressen – man taler automatisering, siger Michael Laursen.

- Men tendensen, når man taler laser, er også, at fokus ligger på KW. Det mener vi måske ikke altid er løsningen. Løsningen for en kunde kan sagtens være mange KW, hvis han for eksempel skærer i tykt aluminium. Men kigger vi på tyndere plader, mener vi, at man skal fokusere meget mere på automatisering. Den merpris der er op til 12 KW, mener vi er bedre givet ud på automatisering for de fleste, uddyber han.

Den model Amada udstillede på VTM var da også ”kun” udstyret med en 4 KW fiberkilde, men det kan altså ifølge Michael Laursen være rigeligt til mange danske underleverandører.

- En anden tendens er, at folk er utroligt fokuserede på fiberlasere. Vi har solgt seks laserskærere inden for de sidste tre måneder, og det er 50/50 fiberlasere og CO2. Men 99 procent af alle efterspørgsler er på fiberlasere, men det er ikke nødvendigvis det, folk skal have, forklarer han.

Artiklen er en del af temaet VTM 2017.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078