23948sdkhjf

De første automationskurser udbydes i Østdanmark

Erhvervsskolen NEXT i Emdrup bliver den første uddannelsesinstitution i Østdanmark, der udbyder to grundlæggende kurser om robotbetjening målrettet operatører.

I første omgang er der udbudt ni pladser på hvert kursus, og begge hold starter op i juni 2017.

Fra Industriens Uddannelser lyder det, at kurserne er indført, fordi robotterne i dansk industri er kommet for at blive. Derfor stiger behovet også for at få kvalificeret arbejdskraft til at håndtere og programmere robotterne.

Industriens Uddannelser forventer, at kurserne kan få betydning for mange virksomheder og medarbejdere på hele Sjælland. De trækker på erfaringer fra Jylland, hvor blandt andet robotoperatør Frank Petersen fra Linak Danmark i Nordborg gennemførte de to kurser udbudt på EUC Syd.

- Hos Linak har vi indkøbt rigtig mange robotter. Det er godt, fordi det aflaster os i det fysiske arbejde, men man kan godt få lidt berøringsangst. Det er jo nogle dyre maskiner, og nogle gange kan man godt blive lidt bekymret for at gøre noget forkert, fortæller Frank i en pressemeddelelse om sin første reaktion, da hans arbejdsplads gennem 17 år begyndte at indkøbe robotter til produktionen.

Derfor var Frank en af de mange medarbejdere, som kom på kursus i grundlæggende håndtering af robotter i industrien.

- Det var rigtig godt at være af sted på kursus. Det har givet en stor tryghed at blive klogere på arbejdet med robotter, siger Frank, som nu overvejer udvidede robotkurser for også at kunne løse flere vedligeholdelses- og programmeringsopgaver.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.375