23948sdkhjf

Muehlhan vil ansætte 300 medarbejdere på to uger

Sidst på eftermiddagen i mandags underskrev overfladebehandleren Muehlhan en femårig kontrakt med Mærsk Olie og Gas.

Aftalen betyder, at Muehlhans danske afdeling skal stå for malere, stilladsfolk, isolatører og klatrere på alle Mærsks olieplatforme i den danske del af Nordsøen.

- Det er satme noget af en krabat. Vi har næsten ikke kunne få armene ned. Det er vedligeholdelse, der foregår ude på Nordsøen. Vi har de seneste cirka ti år kun haft en del af arbejdet, fordi der tidligere var mange firmaer, der stod for arbejdet, fortæller administrerende direktør Jens Mørk, Muehlhan.

Ansættelsessamtaler på fuldt tryk
Kontrakten betyder, at Muehlhans offshore-afdeling i Esbjerg skal gå fra 80 til knap 400 ansatte inden 1. april, og det giver stor travlhed med massevis af ansættelsessamtaler.

- Der sidder fem mand fra Muehlhan og kører samtaler hele tiden lige nu. Vi finder folk, som tidligere har været ude i Nordsøen for andre virksomheder. Det er primært dem, der søger job hos os, siger direktøren, som oplyser, at virksomheden også kan trække på medarbejdere fra søsterselskaberne i blandt andet England, Holland og Polen.

Jens Mørk tilføjer, at den samlede kontrakt løber op i samlet én lille milliard kroner over de fem år.

I tråd med koncern-strategi
Ifølge den administrerende direktør er kontrakten blandt de største i hele Muehlhan-koncernens historie, og olie og gas-industrien er samtidig det primære fokusområde for de tyske ejere.

Det betyder dog ikke, at den danske afdeling fjerner sit fokus fra vindmølleindustrien, hvor virksomheden blandt andet maler vindmølletårne på Welcons fabrik i Give og fundamenter til offshoretårne for Bladt Industries på Lindø.

- Vi bliver en virksomhed med over 500 ansatte. I dag er vi godt 200. Tidligere har vind været vores største branche, men det har olie og gas nu overhalet. Det ændrer dog ikke på, at vi stadig har fuld fokus på vind, og ser det som et særdeles vigtigt forretningsområde, uddyber Jens Mørk.

Kommenter artiklen (3)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093