23948sdkhjf

Vestas lever godt på olieprisstigninger

Olieprisstigningerne har gjort vindkraft til et stadig mere attraktivt alternativ til de traditionelle olie- og gasbaserede energiformer. Vestas mærker i stor grad til den stigende efterspørgsel, men vanskeligheder med at skaffe de nødvendige komponenter gør det svært at levere til tiden.
Vestas er kommet ud af årets andet kvartal med en omsætningsfremgang på 40 pct. i forhold til samme periode sidste år. Koncernen meddeler, at omsætningen på 900 mio. Euro er som forventet, men en yderligere omsætningsstigning bremses især af forsinkede komponentleverancer på op til 15 måneder.

Komponentmanglen betyder, at Vestas’ egen produktionsenhed ikke udnyttes fuldt ud.

Vestas forventer stadige udfordringer med leverandørkvaliteten, hvilket også i de kommende år må forventes at give driftsforstyrrelser, trods Vestas’ øgede brug af langsigtede strategiske rammeaftaler med sine leverandører og kunder.

Den svære forsyningssituation og usikkerheden om den endelige tidsmæssige overdragelse af møllerne til kunderne ved årsskiftet er et problem, som vindmølleindustriens underleverandører er begyndt at afhjælpe ved at investere i øget kapacitet.

De væsentligste øvrige risikofaktorer for Vestas omfatter garantihensættelser, udfaldet af verserende patenttvister og udsigten til stigende råvarepriser, herunder specielt stål og kobber.

Koncernen meddeler samtidig, at resultatet af primær drift er vendt fra et underskud på 53 mio. Euro til et overskud på 28 mio. Euro. Resultatforbedringen i forhold til sidste år skal ses i lyset af, at resultatet i 2005 var meget utilfredsstillende som følge af afviklingen af en række stærkt tabsgivende ordrer i USA.

Vestas forventer at nå en omsætning på 3,6-3,8 mia. Euro ved udgangen af 2006 som følge af den stigende interesse for vindenergi. Koncernen forventer sig især, at andelen af asiatiske ordrer vil stige markant i betragtning af en øget politisk interesse for vindkraftens forsyningssikkerhed i regionen.

Ordrebeholdningen fordeler sig i dag med 54 pct. i Europa, 33 pct. i Nord- og Sydamerika og 13 pct. i Asien, herunder især Australien, Indien og Kina.

Kilde: Vestas Wind Systems A/S. http://www.vestas.com

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156