23948sdkhjf

300 nye ansatte: Muehlhan går benhårdt efter Nordsøens folk

Fem medarbejdere har i øjeblikket forrygende travlt hos Muehlhans offshoreafdeling i Esbjerg. Her skal virksomheden ansætte knap 300 nye medarbejdere inden 1. april, hvor en ny kontrakt med Mærsk Gas og Olie træder i kraft.

Overfladebehandleren skal stå for malere, stilladsfolk, isolatører og klatrere på alle Mærsks olieplatforme i den danske del af Nordsøen.

Læs Magasinet Offshore her

Overfladebehandleren har haft 14 dage til at ansætte de nye medarbejdere, og afdelingen har fået masser af ansøgninger. Fokus er at få fat i de medarbejdere, som i øjeblikket arbejder for de andre virksomheder, som varetager opgaverne for Mærsk, indtil Muehlhan tager over.

- Vi ønsker at fortsætte med det personale, der er på Nordsøen i øjeblikket for andre virksomheder, og vi får mange ansøgninger fra folk, der er i turnus på Nordsøen, og vi koncentrerer os dem først, siger administrerende direktør Jens Mørk, Muehlhan A/S.

Rygter om lav løn og udenlandsk arbejdskraft
Samtidig med offentliggørelsen af kontrakten har direktøren oplevet rygtedannelse. Når der er så mange medarbejdere, der kommer til at skifte job, opstår der en masse rygtedannelse, og rygterne er man i gang med at få manet i jorden.

- Folk tror, at det er udenlandsk arbejdskraft, der bliver ansat, fordi vi er tysk ejet. Men det er slet, slet ikke det, som vi ønsker. Det er personale, der i forvejen arbejder i turnus, som kommer til at arbejde for os, uddyber Jens Mørk som fastslår, at man tilbyder lignende vilkår, som folk tidligere har været ansat under.

Den danske afdeling af Muehlhan er et datterselskab af den tyske koncern Muehlhan AG, der udover Tyskland også har selskaber i hele Europa, USA og Mellemøsten.

I tråd med koncernstrategien
Ifølge den administrerende direktør er kontrakten blandt de største i hele Muehlhan-koncernens historie, og olie og gas-industrien er samtidig det primære fokusområde for de tyske ejere.

Det betyder dog ikke, at den danske afdeling fjerner sit fokus fra vindmølleindustrien, hvor virksomheden blandt andet maler vindmølletårne på Welcons fabrik i Give og fundamenter til offshoretårne for Bladt Industries på Lindø.

- Vi bliver en virksomhed med over 500 ansatte. I dag er vi godt 200. Tidligere har vind været vores største branche, men det har olie og gas nu overhalet. Det ændrer dog ikke på, at vi stadig har fuld fokus på vind, og ser det som et særdeles vigtigt forretningsområde, fortæller Jens Mørk.

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.406