23948sdkhjf

Offshore-møller giver havn vokseværk

Video: CG Jensen udvider Esbjerg Havn for 82,5 mio. kr. 250.000 kvadratmeter ny havn skal blandt andet bruges til offshore vindmøller. Se video her.

Jørn Asmussens blik glider ud over det lave vand. Luften er våd, og vinden kold.

- Heldigvis kommer den fra øst, siger han. Ellers havde det været strenge forhold.

Jørn Asmussen er direktør for ramning- og vandbygningdivisionen i CG Jensen. Han lader blikket glide over på en gravemaskine, som står i det, som til efteråret er forvandlet til et 10 meter dybt havnebassin.



- Vi er så småt begyndt på beton­arbejdet, og vi får forskalling på onsdag. Maskinen dér er ved at grave ud til fenderen, som skibene kommer til at ligge til mod, siger han og peger forbi spunsen, der rejser sig op ad sandet, hvor hans folk står, og videre over på, hvad der ligner et stribet mønster af stål i sandet.

- Vi er netop blevet færdige med ankrene, som skal sikre, at kajen ikke vælter ud i havnebassinet, fortæller han og peger cirka 35 meter længere ind i landet, hvor en anden række spuns står parallelt med den første, som til oktober udgør den nye havnekaj.

- Der er 500 ankre med ankerspuns, som er fastgjort derovre, siger Jørn Asmussen.

På Esbjerg Havn tørrer Jørn Asmussen sig om næsen. Ifølge ham var der fem prækvalificerede, som var indbudt til at afgive bud på havneudvidelsen i Esbjerg. Den nye havn skal blandt andet bruges af offshore vindmølleindustrien.

Entreprisesum på havneudvidelsen ligger omkring 82,5 mio. kr.

Du kan læse hele historien i Magasinet Offshore.

LÆS Magasinet Offshore - klik

Artiklen er en del af temaet Video.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095