23948sdkhjf

Ovako og Tibnor – et stærkt team på det danske marked

Tibnor har en særlig kompetence inden for specialstål. Denne kompetence hedder Ovako AB. Eller sagt på en anden måde: Tibnor er Ovakos forlængede arm i Danmark, og dette samarbejde har udviklet sig med hast inden for området specialstål.
Samarbejdet mellem Tibnor og Ovako har inden for de seneste år udviklet sig med stor hastighed. I dag sælges der mange tusinde tons specialstål på det danske marked, mest stangstål men også en relativt stor mængde rør.

- Inden for stangstål har vi en markedsandel på ca. 50 pct., og på emnerør har vi en markedsandel på omkring 70 pct. Denne fremgang skyldes især vores tekniske viden om vore mange kvalitetsprodukter, fortæller Ole Bisgaard, som er chef for den 10 mand store afdeling for specialstål hos Tibnor.

Godt samarbejde er afgørende
- Det er afgørende for os, at vi har et godt og åbent samarbejde med vores leverandører, og tilpasser os markedssituationen på kontinentet, og vi har et rigtigt godt samarbejde med Ovako. Det sker naturligvis, og ofte at vi har forskellige holdninger til tingene, men i sidste ende kommer vi altid frem til en god løsning, siger Ole Bisgaard.

Det største produkt rent volumenmæssigt, som Tibnor forhandler fra Ovako AB , er varmvalset stangstål fra Imatra. Dernæst kommer en stor mængde rør og ringe fra Hofors. Men også Smedjebacken/Boxholm og Hallstahammar hører til blandt vore leverandør.

Gode kontakter gir’ muskler at spille med
Ole Bisgaard pointerer, at det også er særdeles vigtigt at være en del af Tibnor koncernen:

- Tibnors mange kontinentale kontakter i og uden for Europa giver os muskler til at agere på markedet. Vi får på den måde også et mere komplet produktprogram og kan give en bedre service, fortæller han.

De forskellige produktdivisioner inden for Ovako AB arrangerer med jævne mellemrum produkttræningskurser for Tibnors medarbejdere.

- Det betyder, at vi hele tiden er opdaterede med, hvad der sker på stål- og produktområdet, samtidig med at det ofte giver os mulighed for at møde de mennesker, vi til daglig kun har kontakt via mail og telefon med, siger Ole Bisgaard.

På besøg hos leverandøren
Sidste år besøgte Tibnor sammen med 30 danske kunder Ovakos anlæg i Hofors og Halstahammar. Og næste år er planen at besøge Imatra med 40-50 kunder. Tibnors kunder findes især inden for værksteds-, hydraulik og vindkraftindustrien.

...og forresten!
Pr. 1. januar 2007 hedder Tibnor A/S nye Administrende direktør Roland Johansson, og Roland, der kommer fra en stilling som chef for Ovakos tidligere salgskontor i Malmø, og senest i Polen, er stadig et kendt ansigt for mange hos Ovako AB. Selvom det er over ti år siden, han forlod firmaet.

Kilde: Tibnor A/S – http://www.tibnor.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093